Лечебните свойства на орехите са известни от древността. Но освен

...
Лечебните свойства на орехите са известни от древността. Но освен
Коментари Харесай

Древен лек с орехи сваля холестерола и кръвното

Лечебните свойства на орехите са известни от древността. Но с изключение на в ядките потребни субстанции се съдържат в листата, обвивките на орехите и най-много в ореховите загради, които се употребяват за подготвяне на лечебна  смес. Нейният банкет оказва позитивен резултат при високо кръвно и висок холестерол.

Ореховите загради имат неповторим химичен състав. Съдържат йод, натрий, калий и магнезий, витамини от групи B, C, E, A и даже D и PP, танини, аминокиселини и антиоксиданти, предотвратяващи преждевременното стареене.
Ореховото масло има 5 ПОЛЕЗНИ субстанции
Опитвали ли сте орехово масло? А знаехте ли, че въобще се създава такова? Ако не, на вярното място сте – през днешния ден ще ви предста...

Те имат и куп други функционалности - усъвършенстват функционалността на щитовидната жлеза и на ендокринната система като цяло. Справят се с проблеми със стомаха и червата, възвръщат ефикасната активност на имунната система. Тинктурата от орехови загради е потребна при всеки вид захарен диабет.

Как се подготвя?

За да приготвите тинктурата, се нуждаете от орехови загради и 1 литър водка 40 градуса (може и по-силна). Използвайте преградите от един кг орехови ядки.

Първо ги залейте с вряла вода и ги оставете да престоят към пет минути. Прецедете водата и прибавете водката. Изсипете сместа в буркан и затворете компактно капака.
Кога орехите са нездравословни?
Въпреки всички явни преимущества на орехите, има случаи, в които е по-добре да се откажете от потреблението им. В противоположен случай може...

Съхранявайте го на хладно и мрачно място за 3-4 дни. След това го разклатете и оставете тинктурата да се упорства още 3-4 дни. Прецедете я и е подготвена за приложимост.

Съхранявайте готовата примес в мрачен стъклен съд, тъй че директната слънчева светлина да не унищожи потребните субстанции и да не понижи лечебния им резултат. Съхранявайте тинктурата в маза или ледник. Тя резервира лечебните си свойства повече от 3 години.

Пийте по 5-7 капки от нея, разтворени в 1 супена лъжица чиста вода. Правете това три пъти дневно преди хранене. 

Тинктурата може да се употребява и за изработката на компреси, които се фиксират върху възпалено място.  Не правете повече от една процедура дневно, за предпочитане през нощта.
Ето за какво е значимо да хапваме орехи по-често
Орехите, ядките с форма на мозък, са известни с обстоятелството, че усъвършенстват паметта и мозъчната функционалност. Когато става въпрос за консумация н...

Консултирайте се с доктор преди банкет на тинктурата!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР