Лазерното оръжие ще определя бойния потенциал на руската армия за

...
Лазерното оръжие ще определя бойния потенциал на руската армия за
Коментари Харесай

Путин обяви главното руско оръжие на XXI век

Лазерното оръжие ще дефинира бойния капацитет на съветската войска за целия XXI век . Това разгласи президентът на Русия Владимир Путин на заседание по военни въпроси, оповестяват съветските медии.

" Навременното осъществяване на планове за създаване на лазерни оръжия е извънредно значимо ", изтъкнал съветският държавен глава.

Путин също по този начин предложил да се прегледа опцията за осъществяване на на практика тествания на лазерния комплекс " Пересвет " и свръхзвуковия авиационно-ракетен комплекс " Кинжал ".

Тази седмица съветският държавен началник организира серия от заседания по военни въпроси и направи редица визити в предприятия от военната индустрия. По-конкретно той е посетил Казанския авиационен цех, където е инспектирал осъвременените самолети Ту-95, Ту-160 и Ту-22, както и хеликоптера Ми-38Т и настрана - аероплан Ту-214. Освен това Путин посети Ахтубинск в Астраханска област, където неговият аероплан е бил ескортиран от шест изтребителя от пето потомство Су-57.

След визитата в Ахтубинск Путин разгласи проекти за закупуване на 76 изтребителя Су-57 вместо на 16 бройки без да се усилва цената. Кремъл изясни, че при обезпечаване на финансиране за закупуването на тази техника са " вероятни и възможни " вътрешни преразпределения на средствата в границите на към този момент утвърждения бюджет на съветското военно министерство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР