Лазар Колев, който бе осъден на доживотен затвор без право

...
Лазар Колев, който бе осъден на доживотен затвор без право
Коментари Харесай

Килъри осъдиха държавата в Страсбург, сред тях и убиецът на сестрите Белнейски

Лазар Колев, който бе наказан на пожизнен затвор без право на подмяна за убийството на сестрите Белнейски, осъди страната ни в Страсбург, излиза наяве от инспекция на „ Лекс “.
Той твърди, че е държан в непрекъснато заключена килия в пандиза в Пазарджик и е изолиран от останалите лишени от независимост. Било му е разрешено да поддържа връзка с други пандизчии единствено по време на единия час на ден, когато е извеждан за физически извършения. Освен това Колев претендира, че в килията му, която е под 6 кв. м, няма течаща вода или тоалетна, а хигиената е доста неприятна – цялостно е с хлебарки и бълхи.

Тъй като в килията му нямало маса, Колев се хранел върху вестник, постлан на леглото му. През цялото време бил държан на изкуствена светлина, а температурата варирала от горещина до мраз, съгласно сезона.

Освен Колев, страната са осъдили още Йордан Петров, станал прочут като Кумановския палач, също излежаващ доживотна присъда, Илиан Михайлов, който ще е в пандиза до края на живота си поради подбуждане към убийството на втория брачен партньор на майка си, както и Стоян Петров, наказан на 20 години затвор за убийството на бургаския предприемач Стоян Стоянов. Всички те, без Стоян Петров, са поискали от Европейския съд по правата на индивида обезщетение от по 10 000 евро за неприятните условия в пандиза и за специфичния режим, при който изтърпяват присъдите си. Съдът в Страсбург присъжда 4000 евро на Михайлов и по 3000 евро на Йордан Петров и Колев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР