Лайпциг спря устрема на водача в Бундеслигата Борусия (Дортмунд). Сребърните

...
Лайпциг спря устрема на водача в Бундеслигата Борусия (Дортмунд). Сребърните
Коментари Харесай

"Лайпциг" нанесе първа загуба на "Дортмунд" във вълнуващ мач

Лайпциг " спря стремежа на лидера в Бундеслигата " Борусия " (Дортмунд). Сребърните медалисти от предишния сезон нанесоха първа загуба на жълто-черните за сезона, като се постановиха с 3:2 като посетител.

Мачът беше доста трогателен, като включи и два червени картона - по един за двата състава.

" Борусия " остава отпред с 19 точки, само че изгуби от преднината си на върха. Шампионът " Байерн " се приближи на две точки след разгромната си победа с 5:0 против " Фрайбург ". " Лайпциг " е трети с 16.

Още в четвъртата минута " Борусия " поведе с гола на Пиер Емерик Обамеянг. Звездата на домакините се възползва от груба неточност в отбраната на противника и даде преднина на тима си.

 Радостта на гостуващите футболисти и последователи
© Reuters

Радостта на гостуващите футболисти и последователи

" Лайпциг " изравни в десетата минута, когато след центриране от фаул топката беше подадена от Халщенберг с глава и в наказателното поле Заблицер от близко също с глава преодоля вратаря на " Борусия. В 25-ата Брума беше оставен да пробие по аутлинията и пусна паралелно на голлинията и Поулсен направи цялостен поврат.

Още първоначално след почивката Сократис получи пряк червен картон и остави домакините с човек по-малко. Секунди по-късно Аугустин беше прецизен и вкара отсъдената дузпа за 3:1.

Илсанкер получи втори жълт картон в 56-ата минута и това докара до тъждество в броя на играчите на терена. " Борусия " се хвърли в офанзива и имаше предимство, само че съумя да стигне единствено до един гол. В 64-ата минута Обамеянг означи от дузпа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР