Лайпциг – архитектурният шедьовър на Германия събира погледите на хиляди

...
Лайпциг – архитектурният шедьовър на Германия събира погледите на хиляди
Коментари Харесай

Лайпциг: Aрхитектурният шедьовър на Германия

Лайпциг – архитектурният шедьовър на Германия събира погледите на хиляди туристи през цялата година. През последните две седмици и футболните почитатели, изпълнили улиците на града поради Евро 2024, имат опцията да се срещнат с богата му история, която се усеща на всяко кътче.

Градът е огромен търговски и панаирен център.

Трябва да отбележим, че от епохи той е обвързван и с образованието. През Ренесанса става прочут със своите университети и книжарски магазини, които притеглят учени и интелектуалци от цяла Европа. Там се намира вторият най-стар университет в страната, основан през 1409 година.
 iStock
Лайпциг е дом на голям брой известни композитори.

като Йохан Себастиан Бах, Рихард Вагнер и Феликс Менделсон.
 iStock
Църквата „ Свети Томас “ е най-известна като мястото, където Бах работи като музикален шеф от1723 година до гибелта си през 1750 година, както и като място на останките му.
 iStock
Една от най-известните забележителности в града сигурно е и Паметникът на борбата на народите.

Той е там, с цел да припомня за огромната борба на народите през есента на 1813 година А по този начин нареченото " Езеро на сълзите " се вижда тъкмо пред паметника. Паметникът се издига на 91 м височина. Гледката към града е феноменална. От основата на цокъла до платформата за наблюдаване на върха са построени 500 стъпала.
 iStock
Как да стигнем до Лайпциг – бързо и елементарно?

Ако желаете да посетите града би трябвало да сте спокойни по отношение на превоза, тъй като има всевъзможни благоприятни условия. Лайпцигското летище Лайпциг-Хале се намира на 18 км от града. За да стигнете до него имате няколко благоприятни условия – таксита, които ви чакат пред терминала, кола чартърен или влакове, които се движат на 30 мин.

Има и друго летище наоколо, Лайпциг-Алтенбург. То се намира на 42 км от Лайпциг. Там ще намерите още веднъж таксита или рейсове, с които да се предвижите до града.
 iStock
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР