LAX забрани обикновен артикул за пътуване, който е забранен само на едно друго голямо летище: „Правилното нещо, което трябва да направите“

...
Ако вашата рутина на летището включва грабване на бутилка вода
Коментари Харесай

Ако вашата рутина на летището включва грабване на бутилка вода след преминаване през контролно-пропускателния пункт на TSA, може да се наложи да помислите отново. Международното летище в Лос Анджелис забрани продажбата на пластмасови бутилки за еднократна употреба в своето съоръжение според публикация във Facebook.

Забраната последва план от 2021 г. за постепенно премахване на продажбата на бутилки за вода в LAX и Летище Ван Нуйс. Това е част от по-голяма инициатива за нулеви отпадъци в рамките на Плана за действие за устойчивост на Световните летища на Лос Анджелис.

Бордът на комисарите на LAWA планира да направи своите летища напълно безотпадъчни до 2045 г. Освен забраната на пластмасовите бутилки, LAWA също възнамерява да има нетни нулеви емисии от дейността си, да разработи напълно възобновяем електрически профил и да сведе до минимум сивата вода.

„Премахването на пластмасовите бутилки за вода за еднократна употреба е правилното нещо, което трябва да направим за нашите летища, нашите общности и нашата околна среда“, каза Джъстин Ербачи, главен изпълнителен директор на LAWA, за телевизионна станция KTLA.

Забраната прави LAX второто летище, което забранява пластмасовите бутилки за вода за еднократна употреба. През 2019 г. международното летище в Сан Франциско (SFO) забрани пластмасовите бутилки за вода за еднократна употреба и включи други видове напитки от 2021 г.

Тази забрана е значителна, особено като се има предвид броят на хората, летящи през LAX ежедневно. Над 32 милиона души са летели през LAX през 2022 г., което означава, че изрязването на бутилки с вода може да има значително въздействие върху количеството боклук, генериран от летището. Това може да намали броя на пластмасовите бутилки за еднократна употреба, които се озовават в сметища, водни пътища и околната среда.

Забраната за пластмасови бутилки за вода в LAX понастоящем включва автомати за продажба и събития на летището. Това не включва пластмасови бутилки за вода, сервирани на борда на самолети или други картонени опаковки за еднократна употреба, рециклируем алуминий или стъклени бутилки.

„Преминаването от пластмасови бутилки за вода за еднократна употреба към повторно използваните намалява пластмасовите отпадъци и замърсяването до помогнете на пътниците да намалят въздействието си върху околната среда, докато пътуват,” заявиха служители на LAWA в документ за политики.

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за готини новини и действителна информация, която улеснява да си помогнете, докато помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР