Лавров говори за мирни“ преговори с Украйна, но при определени

...
Лавров говори за мирни“ преговори с Украйна, но при определени
Коментари Харесай

Лавров говори за „мирни“ преговори с Украйна, но при определени условия

Лавров приказва за „ мирни “ договаряния с Украйна, само че при избрани условия. Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Русия  е подготвена за политически и дипломатически завършек на войната против Украйна. Това обаче е допустимо единствено при избрани условия.

„ Оставаме отворени за политическо и дипломатическо споразумяване, учредено на отчитане на нашите законни ползи, въз основа на отчитане на действителностите, които са се развивали в продължение на доста години и които в този момент са довели до актуалната обстановка “, сподели Лавров.

Ръководителят на съветското външно министерство означи, че защото „ западните страни “ не желаят да вземат поради ползите на Москва и действителностите, които са се развили „ на място “, няма благоприятни условия за реализиране на съглашение „ към този момент “.

Лавров убеждава, че сякаш „ Вашингтон и неговите съдружници не се отхвърлят от фантазиите да ни нанесат стратегическо проваляне “.

Според неговата версия съветската войска сякаш „ работи сполучливо “ на „ украинския спектакъл на военните дейности “ и „ на Запад към този момент не приказват за своята победа, а за това по какъв начин да попречат на Путин да победи “.

В  началото на януари представителят на Китай в Организация на обединените нации сподели, че Русия и Украйна би трябвало да „ засилят взаимоотношението си “, тъй че мирните договаряния да могат да се възобновят в близко бъдеще. Той сподели, че Китай „ постоянно се застъпва за мир и разговор “ и е „ надълбоко угрижен “ за обстановката в Украйна.

Канцеларията на президента на Украйна обаче неведнъж е заявявала, че Украйна може да стартира договаряния с Руската федерация, когато окупационната войска получи избрани тактически провали. Резултатът от договарянията значително зависи от стартовата позиция.

Източник: /Превод SafeNews
За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Още вести четете в категория Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР