Лъв, известен като Краля на националния парк Серенгети“, беше убит

...
Лъв, известен като Краля на националния парк Серенгети“, беше убит
Коментари Харесай

Боб Джуниър: Краля на „Серенгети“ беше убит от съперници

Лъв, прочут като Краля на националния парк „ Серенгети “, беше погубен от свои противници в прайда, оповестява Би Би Си.

Наричан още „ фотогеничния и „ най-готината котка “ в, Боб Джуниър (известен още като Снигве) е имал известност на заплашителен водач измежду противниците си. Управлявал е седем години благодарение на брат си Тригве. И двамата братя са били убити от по-млади лъвове.

„ Искали са да го смъкват от власт “, сподели за Би Би Си Фреди Ширима, длъжностно лице на „ Серенгети “. „ Такива неща нормално се случват, когато водачът на прайда остарее, или в случай че другите мъжки лъвове са недоволни от контрола, който той упражнява над тази огромна територия. “

„ Предполага се, че брат му е срещнал същата орис. Опитваме се да потвърдим дали това е по този начин “, каза Ширима и добави, че двамата несъмнено са били убити по време на обособени, само че евентуално планувани набези.

Някои природозащитници настояват, че към 10-годишният Боб Джуниър, кръстен на татко си Боб Марли, е харесвал статута си на звезда, тъй като с помощта на него постоянно е бил елементарно видим.

Боб Джуниър обаче не е направил опит да се отбранява по време на нападението в събота.

Служители по запазване на дивата природа приготвят погребението, само че датата към момента не е посочена.

В момента към 3000 лъва населяват африканския народен парк „ Серенгети “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР