"Лаура" удари американското крайбрежие като ураган от 4-а степен. И

...
"Лаура" удари американското крайбрежие като ураган от 4-а степен. И
Коментари Харесай

Жертвите на урагана „Лаура“ в САЩ са вече 4

"Лаура " удари американското крайбрежие като вихър от 4-а степен. И макар че към този момент отслабна до тропическа стихия, съумя да сътвори задоволително главоболия на управляващите в няколко щата.

Засега тя е лишила живота на минимум четирима души – жертви на паднали върху домовете им дървета.

Със скорост напразно от над 240 километра в час "Лаура " е една от най-силните стихии, връхлитали крайбрежието на Мексиканския залив. Над 700 хиляди души в щатите Луизиана и Тексас са без ток. А след прогнозите за 6-метрова приливна вълна морето се повиши с едвам 3 метра.

„ Бурята не ни удари толкоз тежко, колкото чакахме. Въпреки това, и в този миг тя продължава да бушува над източен Тексас и локалните към момента са в заплаха. Там има доста високи дървета, много от които към този момент са повалени, тъй че хората би трябвало да внимават. Стойте си у дома! “, прикани губернаторът на Тексас Грег Абът.

С навлизането си във вътрешността в сушата ураганът отслабна до тропическа стихия. Това значи пориви до 120 километра в час.В един от засегнатите региони избухна пожар в химическо дружество. Близката автомагистрала е затворена, а губернаторът на Луизиана прикани локалните да си останат вкъщи със затворени прозорци.

„ Ние едвам в този момент започваме да разбираме какъв брой съществено е. Изглежда, че има повече провали върху инфраструктурата от вятъра и по-малко наводнения, в сравнение с чакахме “, съобщи губернаторът на Луизиана Бел Едуърдс.

1500 души са подготвени да се включат в избавителните интервенции. Преди бурята да удари, заповеди за евакуация бяха издадени на над 600 хиляди души.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР