Лаура Мюър и Джема Рийки неочаквано прекъснаха своя височинен тренировъчен

...
Лаура Мюър и Джема Рийки неочаквано прекъснаха своя височинен тренировъчен
Коментари Харесай

Мюър и Рийки прекъснаха лагера си в Южна Африка, скарали се с треньора си

Лаура Мюър и Джема Рийки ненадейно прекъснаха своя височинен подготвителен лагер, оставяйки дългогодишния си треньор Анди Йънг в Южна Африка. UK Athletics удостовери, че шотландската двойка се е завърнала вкъщи предходната седмица.

Ръководният орган споделя, че личният състав работи и с двете спортистки, “за да подсигурява, че ще получат поддръжката, от която се нуждаят “ за тренировки и надпревари.

29-годишната Мюър и 25-годишната Рийки са подготвителни партньорки и приятелки.

Двете са работили с Йънг през цялата си кариера, като Мюър завоюва сребърен орден на 1500 метра на Олимпийските игри в Токио през 2021 година и бронз на Световното състезание в Орегон в същата дисциплинираност предходната година.

Мюър и Рийки постоянно пътуват с Йънг до Южна Африка за тренировки, само че вестник “Таймс ” заяви, че са се скарали с треньора си.

Йънг сподели пред Би Би Си Шотландия: “Нямаше срив. Мисля, че ще откриете, че девойките се тревожат за здравето ми, в случай че говорите с тях. Чувствах, че не се грижа за себе си както би трябвало. “

Целта на двете атлетки е присъединяване на Олимпиадата в Париж идващото лято.

Говорител на UK Athletics сподели: “UK Athletics може да удостовери, че Лаура Мюър и Джема Рийки са напуснали мястото си за тренировки на предходната седмица, с цел да се върнат вкъщи в Обединеното кралство.

Персоналът и услугите на програмата за международна класа не престават да работят и с двете спортистки, с цел да подсигуряват, че ще получат нужната поддръжка, до момента в който преразглеждат подготвителните и спортните си стратегии за идния сезон. “

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР