Латвийската служба за гранична охрана поиска помощ от армията и

...
Латвийската служба за гранична охрана поиска помощ от армията и
Коментари Харесай

Латвия засили охраната на границата с Беларус след 100 нарушения за ден

Латвийската работа за гранична защита изиска помощ от армията и полицията за защита на границата с Беларус след 96 опита за нелегално прекосяване в границите на 24 часа, заяви Българска телеграфна агенция.

Отпуските на чиновниците на граничната защита са били прекратени, с цел да могат да се върнат и да патрулират границата, се споделя в изказване на граничната полиция.

Латвия има „ информация за допустимо увеличение на хибридните закани “, както и че управляващите в Беларус от ден на ден вземат участие в образуване на потока от незаконни имигранти, добавя латвийската гранична работа.

Латвийската министърка на защитата Инара Мурниеце подреди по-рано на армията да разположи спомагателни сили на границата.

Латвия има обща граница от към 172 км с Беларус – непосредствен съдружник на Русия. Балтийската страна упреква съседката си и нейния властник, автократичния президент Александър Лукашенко, че съзнателно вкарват мигранти от спешни райони и ги изпращат към границата. Подобно на Полша и Литва, които към този момент ускориха отбраната на границата с Беларус, държавното управление в Рига също е обезпокоено от установяването на съветската наемническа формация „ Вагнер “ в Беларус, отбелязва Ройтерс.

 

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР