Латвийската авиокомпания Air Baltic Corporation AS (airBaltic) започва директни полети

...
Латвийската авиокомпания Air Baltic Corporation AS (airBaltic) започва директни полети
Коментари Харесай

Директни полети от София до Рига започват от пролетта догодина

Латвийската самолетна компания Air Baltic Corporation AS (airBaltic) стартира директни полети от София до Рига през май 2024 година Полетите до латвийската столица ще се правят три пъти в седмицата – във вторник, четвъртък и събота от 2-ти май до 26-ти октомври.

AirBaltic е с близо 98% държавна благосъстоятелност, хибридна самолетна компания, която комбинира най-хубавото от обичайните превозвачи и нискотарифните самолетни компании. Авиокомпанията предлага нискотарифни билети в своята мрежа на конкурентни цени, както и билети освен за директни, само че и за трансферни
полети.

Приветстваме airBaltic за решението да започва директни полети до Рига от летище София. Чрез тях българите ще имат опция да доближават до всички балтийски и скандинавски летища единствено с едно прехвърляне. Благодарни сме за доверието на самолетната компания и пожелаваме триумф на новата дестинация в портфолиото ни, сподели Хесус Кабайеро, основен изпълнителен шеф на СОФ Кънект, оператор на летище София.

AirBaltic лети до над 70 дестинации в Европа, Близкия Изток и Азия. Освен връзките до тези места, самолетната компания се гордее с най-младата флотилия в Европа, която се състои от един от най-екологичните търговски самолети в света - Airbus A220-300. Тъй като устойчивостта е измежду главните полезности на airBaltic, превозвачът съумява да понижи количеството си въглеродни излъчвания с 33% спрямо 2008 година посредством модернизиране на флота и усъвършенстване на процедурите за кацане. В допълнение airBaltic се ангажира да понижи въздействието си върху околната среда до минимална допустима стойност и да реализира въглеродна индиферентност до 2050 година в сходство с уговорките на авиационната промишленост и Европейски Съюз.

Рига е най-големият град в Прибалтика, прочут още с съвременни места за развлечение и богата средновековна история, архитектура, част от международното завещание на ЮНЕСКО. Това е първата дестинация, която Летище София прибавя за идната година.

През тази описът се усили със седем, също толкоз дестинации станаха налични от столичното летище и през 2022 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР