Лапсусът на Корнелия Нинова, че в Северозападна България инициират отделянето

...
Лапсусът на Корнелия Нинова, че в Северозападна България инициират отделянето
Коментари Харесай

Партиите отбелязаха с обичайните клишета новия политически сезон, Нинова прати Северозапада в Русия

Лапсусът на Корнелия Нинова, че в Северозападна България предизвикват отделянето си от България и присъединение към Русия, се трансформира в най-забележителната част от словото на председателката на Българска социалистическа партия при откриването на новата парламентарна сесия. Нинова в действителност засяга самодейността във Видин, Враца и Монтана за обособяване на тези области и възможното им присъединение към Румъния.

В останалата си част парламентарните речи, с които обичайно водачите на обединенията откриват новата пленарна сесия, не излязоха от клишето и се вписаха в предварителните упования. ГЕРБ изиска единение, Българска социалистическа партия уточни проблемите в страната, изтъквайки показни убийства и корупция, Движение за права и свободи се разгласи за програмно държавно управление, а патриотите оповестиха, че и това си е устойчиво. На този декор Веселин Марешки (Воля) сподели, че ще работи за повишение на виталния стандарт в страната.

Заместник-председателят на ГЕРБ и началник на парламентарната група на партията Цветан Цветанов се обърна към депутатите от всички партии с апел по време на европредседателството България да бъде чута. " Трябва да приказваме отговорно, да работим ползотворно и да се водим само от националния интерес на страната. Партизанските политически пристрастености няма по какъв начин да допринесат за реализиране на националните ни цели по време на българското председателство ", сподели Цветанов.

" Приоритетите на ГЕРБ за идващите шест месеца се свеждат до законодателни начинания за подсилване на публичния ред и сигурността, както и в областта на образованието и пазара на труда и в областта на опазването на здравето и въвеждането на нов наличен модел на здравни грижи. За нас задачата за справяне с корупцията няма опция, заради което сме подготвени да дебатираме по противоречивите въпроси в закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество. Всяко отсрочване на антикорупционното законодателство обаче всъщност работи в интерес на корупцията и отсрочва във времето ефикасната правосъдна промяна. И тук стартира да става за следващ път ясно кои са проводниците на тактики за отсрочване на антикорупционното законодателство ", сподели Цветанов.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че европредседателството е късмет за изчистване на облика на България, поради което партията щяла да бъде градивна, само че нямало да мълчи.

В словото си Нинова уточни 10 казуса, които са се появили в първите 10 дни на годината. Тя посочи, че България продължава да се топи, а 40 общински лечебни заведения излизат на митинг, тъй като са пред банкрут. Нинова напомни, че възпитаници от професионални гимназии не учат за българското Средновековие поради новите образователни стратегии, а токът и оттова храните поскъпвали. И надлежно народът обеднявал.

" Саниран блок за 3 млн. лева тече отвред. Оградата по границата отново падна. Дали не става дума за корупция в строителството и санирането? ", попита Нинова.

Тя напомни, че водещи авторитетни медии " ни заляха " с оценките на Европа, че сме най-корумпираната страна в Европа, която обаче е комфортна, тъй като е послушна. Нинова посочи, че болшинството се е разцепило за Истанбулската спогодба.

" 8 дни - 8 натрупа, убийства на фамилии, пукотевица по данъчен, ликвидиране измежду бял ден на огромен предприемач, непосредствен до властта. Народът е на улицата - митинги, служители на реда, зелени, срещу повишението на цената на водата и на тока. Топим се като народ, по-малко се лекуваме, обедняваме, корупцията е превзела всичко, показни убийства, народът не може да търпи, излиза на улицата ", заключи Нинова.

Според нея всичко това е поради сбъркана политика в системите. Нинова съобщи, че опозицията няма да мълчи по време на председателството.

Лидерът на " Атака " и съпредседател на " Обединени патриоти " Волен Сидеров прикани да се излекуваме от най-лошата българска болест - завистта, злобата, мазохизма.

" Това самооплюване никой не може да си го направи. Да спрем да се позоваваме на вестници и издания, в които българи от Неправителствени организации дават мнение. Тази скица е известна от дълго време. Всички издания в света извършват поръчки ", съобщи Сидеров.

Така Сидеров разяснява многочислените изявления в авторитетни европейски медии за това, че България е най-корумпираната страна. Той напомни, че патриотични обединения към този момент вземат участие във властта и в други европейски страни, като да вземем за пример Австрия, и това към този момент не прави усещане на никого.

" Светът се промени от 2007 година насам, това се вижда ясно. Неолибералната теория отстъпва за сметка на консервативни политически хрумвания, които се показват и от " Обединени патриоти " и от десни партии. Тези хрумвания, които ние развиваме, към този момент са хрумвания на прекомерно доста европейци, не могат да останат в ъгъла и да бъдат екзотика, те са политическа действителност. Никой не вижда нищо ужасно в това ", разяснява Сидеров.

Той изброи считаните от него за триумфи на ръководството, като акцентира на това, че то е устойчиво. Според него частният бизнес е нараснал приходите приблизително с към 10%, а 824 хиляди българи са получили покачване на пенсиите. Лидерът на " Атака " напомни и за нарастването на заплатите на учителите и плануваните над 100 млн. лева за нарастване на заплати на военнослужещите.

" Бог да пази България, която през днешния ден пази цяла Европа ", приключи Сидеров.

След него водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ за следващ път съобщи, че България може да показа българския етнически модел, чиито идеолог и основател е почетният ръководител на придвижването Ахмед Доган, като модел за спокойно развиване, устойчива народна власт и разцвет.

За следващ път Карадайъ изиска националистите да бъдат извадени от ръководството. Той обаче даде да се разбере, че неговото преформатиране не значело " наложително влизане на Движение за права и свободи " във властта. " Движение за права и свободи няма да взе участие в процеси " Стани да седна ", сподели още той. По думите му ръководството трябвало да разчита на стратегия за ускорено развиване и болшинство, което да я осъществя.

Движение за права и свободи прикани партиите в Народното събрание да споделят на естествен европейски език, а не - с тирада на омразата. Комфорт на държавното управление по време на европредседателството обаче нямало да бъде обезпечен и нямало да има замитане на рецензии под килима.

Лидерът на " Воля " Веселин Марешки прикани хората, " които са отговорни за бедността, да бъдат по-смирени, по-самокритични ".

" Набива се на очи благополучието и просперитетът, който блика от тази зала. Правете по този начин, че този разцвет и благоденствие да стигат до от ден на ден български жители ", прикани Марешки. И разгласи, че самият той ще работи за това.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР