Лакърдии - така новоизбраният член на парламентарната комисия по конституционни

...
Лакърдии - така новоизбраният член на парламентарната комисия по конституционни
Коментари Харесай

Пеевски за заседанието на съдебния съвет по отстраняването на Гешев: Лакърдии

Лакърдии - по този начин новоизбраният член на парламентарната комисия по конституционни въпроси Делян Пеевски разяснява вчерашното 14-часовото.

Той отхвърли повече да приказва за съвещанието на съвета което съответства с решението на Гешев да изпрати в Народното събрание спомагателни материали по следствието против водача на ГЕРБ за къщата в Барселона. Обсъждането ще продължи в понеделник (12 юни), а за довечера е оповестено послание към народа на основния прокурор.

Пеевски от години е апетитен от политици и магистрати за фигура със мощно въздействие върху кадровия орган на правосъдната власт, а някогашните съдии и публично се говорили за това, до момента в който Пеевски отхвърля. В последната седмица депутат даде поръчка да е деен участник в подготвяната конституционна промяна, която се чака да засегне основния прокурор и правосъдния съвет. Вчера Движение за права и свободи даже разгласи, че той е " в основата на създаването " на плана ѝ за промени в главния закон, а обратно на мълчанието си в последните години, Пеевски прави изказвания пред медиите всеки ден.

Останалите партии: от " Не се месим " до " Неадекватно е "

Останалите парламентарни партии разясниха разнопосочно съвещанието на правосъдния съвет, в което през вчерашния ден създателите изненадващо отдръпнаха едно от настояванията за освобождение на Гешев - за изказванието, че е наредил допускането на израелски специалист до мястото на гърмежа до колата му на 1 май. Така съветът ще би трябвало да се произнесе единствено по второто предложение - да реши дали с думите, че в Народното събрание има " политически отпадък " основният прокурор е нарушил етичните правила на магистратите.

" Какви решения и по какъв начин ще ги взима Висш съдебен съвет е напълно в техните пълномощия ", сбита беше от името на ГЕРБ Рая Назарян.

 " Много раними същества ": Отстраняването на Гешев продължава

За " Продължаваме промяната - Демократична България " развиването на съвещанието е следващо доказателство, че прокуратурата и правосъдният съвет имат потребност от промяна през смяна в Конституцията. " Развитието на процедурата по настояването за предварително освобождение на Иван Гешев като основен прокурор демонстрира във всеки изминат час какъв брой належаща е дълбока правосъдна промяна в България. Институцията на основния прокурор не е съответна на това, от което има потребност обществото. Главният прокурор се занимава с всичко друго, само че не и да провежда работата на прокуратурата да има обективно, всестранно следствие на всяко закононарушение ", разяснява Надежда Йорданова.

Това, което наблюдавахме през вчерашния ден, имаше доста малко с правото
 Надежда Йорданова,
"Демократична България "

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов акцентира, че има зависимости в държанието на членовете на правосъдния съвет: " Във Висшия правосъден съвет има хора, които са копчета: като им натиснат копчета работят, като им го натиснат, не ".

В тази посока беше и изявлението на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова: " Това приказва за липса на поредност, липса на лично мнение и за потребление на процедурата съгласно обстановката ", сподели тя.

Станислав Балабанов от " ИТН " пък заключи, че партията му желае оставката на Гешев, само че правосъдната власт е самостоятелна. " Като български жители от дълго време желаеме оставката на основния прокурор. Това е честен проблем, към който той би трябвало да се причисли. От друга страна не можем да се месим в тази война в правосъдната власт ", сподели Балабанов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР