Лъчезар Динев е председател на Българо-китайската търговско-промишлена палата /БКТПП/. В

...
Лъчезар Динев е председател на Българо-китайската търговско-промишлена палата /БКТПП/. В
Коментари Харесай

Лъчезар Динев: Имаме нужда от Китай и намеренията ни са да работим сериозно за засилване сътрудничеството с китайски компании

Лъчезар Динев е ръководител на Българо-китайската търговско-промишлена палата /БКТПП/. В изявление за КМГ той споделя някои хрумвания за нови партньорства с китайски компании, както и за присъединяване на Палатата в Шестото интернационално ревю за импорт в Шанхай

В. Г-н Динев, разкажете ни апелирам повече за някои настоящи стратегии, по които БКТПП работи и които са свързани с българо-китайското комерсиално съдействие?

О. Преди към седмица представихме импортираните от нас китайски дронове за селското стопанство. Голям интерес провокира демонстрацията, която направихме пред селскостопански и аграрни производители, те останаха очаровани от опциите, които им дават.тези дронове за повишение успеваемостта от тяхната работа. Както знаем, Китай е най-големия производител на дронове, ние внасяме и в този момент вече  представяме техните благоприятни условия в другите области на селскостопанското произвеждане.

Пак по същото време, в  черноморския град Бургас, дружно с Центъра за поощряване съдействието в региона на селското стопанство сред Китай и  страните от ЦИЕ организирахме втория стадий на профилираната стратегия за Иновации в земеделието, която  е в рамките на  Механизма за съдействие сред Китай и тези страни, измежду които е и България. Бяха показани и наградени най-хубавите нововъведения в региона на селското стопанство. Едновременно с това, работим взаимно с няколко български висши образователни заведения по Програма за „ Автономни трактори и самостоятелни системи ”. И в това отношение сме удовлетворени, тъй като към този момент виждаме резултатите – усилва се търсенето на тези системи от другите селскостопански производители.

В. Само след един ден следва откриването на едно от най-мащабните интернационалните търговски изложби – Шестото издание на  китайското ЕКСПО, като се чака през актуалната година повече  страни и повече компании да покажат своите артикули. Какво ще бъде присъединяване на БКТПП?

О.Българо-китайската  търговско-промишлена палата ще се включи в възможностите на България, проведени от Центъра за поощряване съдействието в селското стопанство сред Китай и ЦИЕ. Искам да подчертая, че с изключение на като Палата, ние ще участваме и като компания, която създава и изнася една неповторима вода - „ розовата вода за пиянство ” И това е нещо, което  за първи път ще покажем на интернационалното ревю. Тази вода е артикул, чийто създаване стартира през 2012 г.по концепция на наши китайски сътрудници и съставлява чиста изворна вода и ефирно розово масло от българската роза „ Дамасцена ”. Тя е с  ниска минерализация и е подобаваща за ежедневна приложимост, а изворът, от който се взема е ситуиран в сърцето на планината Родопи. Тази специфична розова вода за пиянство ускорява имунната система и прочиства организма.  Розовата вода за пиянство е артикул,, който е взаимна разработка сред България и Китай, и който към този момент откри своя китайски пазар. Това не е козметичен артикул, не е  нещо, което се прави от розово масло и за това и цената не е толкоз висока, колкото е на розовото масло. Основата на продукта е дестилат от рози и вода, в несъмнено съответствие. През 2017 година за нея, в Абу Даби получихме една от най-големите награди за новаторски артикул.Оттогава разпространяваме тази вода в 37 страни, като несъмнено – защото той е взаимна разработка с Китай – най-голямото количество, което изнасяме е за Китай.

Освен това,  на ревюто в Шанхай ще представим и други  артикули – хранителни, селскостопански, а също и принадлежности, които се употребяват за тяхното произвеждане, в това число и неповторими  ножове,  направени ръчно от български производители по специфичен метод. Това са уникати, които до момента сме представяли на разнообразни изложби в целия свят и които са печелили доста награди, защото те се създават „ на ръка ” по характерна технология.

По този метод, ние се опитваме да разнообразяваме продукцията от България, която представяме в Китай, с разнообразни, нови типове артикули.



През м.юни, представители на палатата бяхме на посещаване в провинция Анхуей, където открихме български павилион. И точно там ми направи усещане, че множеството артикули, които България показва в Китай са на основата на българското розово масло, т.е. -   нямаме задоволително други разнородни артикули и производства. А страната ни има доста разнородни благоприятни условия. Направи ми също по този начин усещане, че нямаме артикул, който може  още от пръв взор „ да грабне ” посетителя, артикул, който да е на по-достъпна цена. Защото, знаем, че цената на розовото масло не е по никакъв начин дребна и не се купува задоволително. И по тази причина взехме решение да използваме розовото масло и българската роза по-специално, за изработването на нещо по-атрактивно и по-полезно, което ще се хареса на китайската  аудитория. Но дано това да остане изненада за китайските и задгранични посетители на Шанхайското ревю!

Надявам се, че с присъединяване си в Шестото ревю за импорт в Шанхай ще създадем идната крачка и ще засилим съдействието си с китайски сътрудници, с разнообразни компании и компании, ще сключим нови контракти и съглашения.

В. Българо-китайската комерсиално промишлена палата има огромен принос за повишение интереса  на китайски туристи към България и назад. Разкажете ни повече за този план?

О. Преди няколко месеца Българо-китайската комерсиално промишлена палата взе участие в ревю, обвързвано с опциите за туризъм сред България и Китай  в гр. Нинбо.  Искам да посоча и резултатите от това наше присъединяване тогава – към този момент имаме няколко  групи туристи от Китай, които посещават освен България, само че и Балканския район – Македония, Сърбия, Косово, само че за първи път в действителност българска компания провежда тези екскурзии, защото до момента такива бяха  инициирани и проведени от компании на други страни, да вземем за пример албански. Така че, считам, че имаме значителен напредък  в тази тенденция – организирането на китайски групи туристи за обиколка на няколко страни от балканския район, несъмнено и България.

В. Какви други събития  предвиждате и какви участия ще има ръководената от Вас Българо-Китайска палата след  ревюто в Шанхай?

О. Непосредствено след присъединяване на палатата на Шестото интернационално ревю за импорт в Шанхай, от 10 до 15 ноември в гр. Нанкин ще се организира ревю, което е проведено от няколко компании, които бяхме на посещаване в гр. Нинбо. Тогава се обединихме към решението да създадем съвместно  експо, по време на което да покажем  някои нови артикули.

След това – от 15 до 19 ноември, делегация от български компании ще взе участие в China high-tech expo  - ревю за високи технологии,  в Шънджън. Нашата палата, дружно с представители на Европейската комисия, както и няколко организации от други страни, ще се опитаме да представим някои от най-хубавите предприятия от България. Целта ни е да покажем опциите на българските компании в областта на високите технологии, с цел да можем да притеглим китайски вложения и да сключим съглашения за съдействие.

Очаква се също по този начин в края на този месец да дойде в Пекин новият български дипломат, който има доста положителни хрумвания, има и дълъг опит в дипломатическата активност и се надяваме, в действителност, дружно с нашите оферти за другите интензивности, както и тези на българското посолство да реализираме по-широко съдействие с нови китайски компании и организации в търговията и капиталовото партньорство. Китай е огромна страна, и ние имаме потребност от нея и в действителност желанията ни са да работим съществено и да си сътрудничим с китайските компании. Вече всички сме очевидци на обстоятелството, че Китай от ден на ден се отваря към другите страни и опциите там са големи и ние  наложително следва да се възползваме от тях!
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР