Лаборатория за производство на синтетичен наркотик е била разкрита край

...
Лаборатория за производство на синтетичен наркотик е била разкрита край
Коментари Харесай

Лаборатория за производство на синтетичен наркотик разкриха край Сливен

Лаборатория за произвеждане на синтетичен опиат е била разкрита край Сливен . Специализираната полицейска интервенция е била извършена късно вечерта на 20 декември, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. 

В хода на полицейските дейности криминалистите са подхванали претършуване във вилен парцел край град Сливен. На място, в миг на произвеждане на дрога, са хванати двама престъпно проявени локални поданици – на 49 и 33 години . В едно от пространствата е открита построена лаборатория за произвеждане на синтетична дрога.

При процесуално-следствените дейности са открити 5-литрови туби с течност , наличието на едната от които е реагирало на метамфетамин . Иззети са прекурсори, огромно количество блистери с таблетки, както и голям брой други субстанции и предмети, служещи за производството на синтетичния опиат.

Последвало претършуване и в дома на единия от арестуваните, където криминалистите разкрили близо 2 кг суха зелена листна маса – чай за пушене, 11 пластмасови туби, съдържащи разнообразни по тип течности и субстанции. Течността на една от тубите дала присъщата реакция за метамфетамин при осъществения полеви наркотест. Иззети са и към 250 грама бяло кристалообразно вещество , индекирало на метамфетамин, както и голямо количество употребявани блистери, ампули и други субстанции, нужни за производството на синтетичен опиат.

Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен в границите на формираното досъдебно произвеждане. Предстои през днешния ден да бъде прегледана мярка за неотклонение „ задържане под стража ” на 49-годишния мъж.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР