л Кайда заплаши да нападне отново редакцията на френския сатиричен

...
л Кайда заплаши да нападне отново редакцията на френския сатиричен
Коментари Харесай

Ал Кайда заплаши „Шарли ебдо” с ново нападение

л Кайда заплаши да нападне още веднъж редакцията на френския язвителен седмичник „ Шарли ебдо”, който наново разгласява карикатури на ислямския оракул Мохамед във връзка със правосъдния развой за терористичната офанзива против изданието през януари 2015 година

Това заяви американската група „ Сайт” (SITE), профилирана в следенето на джихадистки организации, съобщи Франс прес.

Смъртоносното нахлуване против „ Шарли ебдо” не е еднократен акт, предизвестява джихадистката организация

в оповестено през вчерашния ден известие, в което напомня за „ братята герои Куаши”, причинители на офанзивата, които обявиха, че работят от името на Ал Кайда в Йемен, преди да бъдат убити от силите на реда.

За да означи началото на процеса в Париж за нападенията против седмичника, служители на реда и еврейски супермаркет, в които починаха 17 души, сатиричният вестник още веднъж разгласява карикатурите, които го трансфораха в цел на джихадистите.

Президентът на Франция

Еманюел Макрон даде „ зелена светлина” за повторното издание на карикатурите, се споделя в известието на Ал Кайда .

„ Щом вашата независимост на изложение не зачита никакви граници, подгответе се да се изправите пред свободата на нашите действия”, заплашва джихадистката организация в обявата си с дата 11 септември – годишнината от атентатите през 2001 година в Съединени американски щати.

Според „ Сайт”, медия, обвързвана с джихадистката организация „ Ислямска държава”, при започване на месеца също е заплашила „ Шарли ебдо” с възмездие, след новото издание на карикатурите.

На 7 януари 2015 година

братята Куаши гръмнаха 11 души в редакцията на седмичника в Париж, преди да избягат, убивайки служител на реда. На идващия ден Амеди Кулибали умъртви служителка на общинска полиция покрай столицата, а на 9 януари екзекутира четирима евреи при взимане на заложници в магазин в източната част на Париж.

Тримата джихадисти бяха премахнати при две полицейски интервенции, осъществени съвсем по едно и също време в магазина и в печатница в парижкия район, където братята се бяха укрили.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР