КЗП се произнесе, че намерението за повишаване на цената на

...
КЗП се произнесе, че намерението за повишаване на цената на
Коментари Харесай

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Правителството забранява на мобилните оператори да вдигат цените

КЗП се произнесе, че желанието за повишение на цената на услугите на съставлява нелоялна комерсиална процедура. И през днешния ден издаваме заповед, с която я забраняваме. Това разгласи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

" Практиката е нелоялна, тъй като имат намерение да вдигнат два пъти цената. Те желаят да го създадат за 2020 и за 2021 вкупом през януари или февруари, когато излезе показателя на Национален статистически институт и да се отрази във фактурите за февруари ", акцентира още Нинова. " От през днешния ден ще има акт на органа, с който тази нелоялна комерсиална процедура се не разрешава. Предупреждаваме операторите, че в случай че го създадат ще наложим всички механизми и законови похвати, с които да не допуснем повишаването ", безапелационна бе министърът на стопанската система.
свързани новини23868преди 7 часа78994на 22.12.2021
По думите й вероятните наказания, които може да наложи страната са санкция в размер от 1000 до 30 хил.лева. " Но в случай че би трябвало ще се обърнем и към съда, за не позволи повишаването ", предизвести още Корнелия Нинова.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР