КЗЖ посочи, че разследва и множество непотвърдени съобщения за други

...
КЗЖ посочи, че разследва и множество непотвърдени съобщения за други
Коментари Харесай

Най-малко 53-ма журналисти са убити във войната между Израел и Ха...

КЗЖ уточни, че проверява и голям брой непотвърдени известия за други публицисти, които са убити, изчезнали, арестувани или ранени.

 

На 21 ноември журналистът на Al Mayadeen Фарах Омар и операторът Рабих ал Мамари бяха премахнати при израелски удар в Южен Ливан. Израелските военни оповестиха: " Това е регион с дейни военни дейности, в който се водят престрелки. Присъствието в региона е рисково " по отношение на случая. Телевизионният канал упрекна Израел, че съзнателно се е насочил към неговите служащи.

 

От данните на КЗЖ излиза наяве, че починалите публицисти са 46 палестинци, 4 от Израел и 3 от Ливан, осведоми БГНЕС.

 

В съпоставяне с това минимум 15 публицисти бяха убити в Украйна през 2022 година след съветската инвазия в страната на 24 февруари. КЗЖ удостовери, че 13 от тях са били убити, до момента в който са взели участие в събирането на вести и репортажи, и проверява дали други двама, убити по време на спора, са изгубили живота си поради работата си в медиите. През 2023 година са доказани още 2 смъртни случая.

 

Важно е да се означи разликата в размера на спора и територията на която се води. В Украйна има обособена фронтова линия, до момента в който в Газа се водят боеве в гъсто обитаеми градове.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР