Кюстендилският депутат от БСП Бойко Клечков безспорно може да се

...
Кюстендилският депутат от БСП Бойко Клечков безспорно може да се
Коментари Харесай

НЕВЕРОЯТНО: Лекар и бивш гард на НСО и възпитаник на ФБР стана депутатски съветник

Кюстендилският народен представител от Българска социалистическа партия Бойко Клечков несъмнено може да се похвали с единствения консултант - на съответен депутат, на цяла група или на комисия в Народно събрание - същински енциклопедист в постройката на Народното събрание, откри кореспондент на Lupa.bg.



Клечков е назначил за свое гуру в региона на вътрешната сигурност и публичен ред Божидар Чукурланов - мъж с впечатляваща биография. Оказа се, че с изключение на като охраняем необут, владеещ тънкостите в опазването на сградно имущество, живот и здраве на обособени лица, в това число с опит, добит в школите на ФБР и английските служби, той е прочут и като доктор. 

Справка на медията ни разкри, че в действителност кариерата на новия депутатски консултант стартира не от НСО, където също е бил в продължение на няколко години, а точно от докторския кабинет. 

64-годишният доктор Чукурланов и до момента е началник на отдел " Информация, съгласуваност, защита и сигурност " на най-старата болница в страната - " Александровска ", в случай че се съди по информация на уеб страницата на болничното заведение. 

Преди това е бил чиновник на Министерство на вътрешните работи, освен това в продължение на близо 15 години. А преди да се озове в системата, е бил гард и в НСО. 2 години по-късно отпътува за курс в централата на ФБР във Вашингтон. 

Първата му кариера обаче е лекарска. Завършва клинична радиобиология, специализира в региона на радиационната отбрана с съответен интерес в лекуването на Лъчевата болест, в това число и на терен - в АЕЦ-а, както и изследвания на рудници за уранодобив. Член е и на ТЕЛК по заболявания, породени от йонизиращи лъчения, изключително скъпа част от биографията му, поради непрекъснатите опити на Русия да сплашва Запада и Украйна с изстрелването на нуклеарни глави. 

За да е цялостна биографията на енциклопедиста, е редно да се означи, че на първо място това той придобива тапия и по доктрина и история на дипломацията и интернационалните връзки.

И в този момент, забележете, през 2002 година е курсант в Международната академия по провоприлагане в Розуел, Съединени американски щати, а преди този момент придобива опит и в подготвителния център за специфични интервенции в Уейксфийлд, Англия, както и специализация в химическия факултет на университета в Лийдс.  

А за похлупак, доктор Чукурланов е и учител в частната гимназия на тамплиера ген. Румен Ралчев " Св. Георги Победоносец " в направлението " Лична отбрана ". 

На главната фотография: Бойко Клечков
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР