Кюрдските Сили за защита на народа (СЗН) заявиха днес, че

...
Кюрдските Сили за защита на народа (СЗН) заявиха днес, че
Коментари Харесай

Кюрдите призоваха на помощ сирийската армия срещу турците

Кюрдските Сили за отбрана на народа (СЗН) обявиха през днешния ден, че бойци, подкрепящи сирийското държавно управление, се разполагат по фронтовите линии, с цел да оказват помощ за отбиване на турско нахлуване, само че такава помощ ще бъде нужна от самата сирийска войска, съобщи Ройтерс.

"Групи, съюзени със сирийската войска, пристигнаха в Африн, само че не в брой или потенциал да спрат турската окупация ", сподели представителят на СЗН Нури Махмуд.
"Сирийската войска би трябвало да извърши своя дълг... да пази границите на Сирия ", съобщи той.

СЗН приканват сирийското държавно управление да изпрати войски в северозападния регион Африн.

Проправителствени милиции дойдоха там във вторник, с цел да оказват помощ на СЗН да се защитят от настъплението на Турция и съюзени с нея размирен групи, които се бият със силите на сирийския президент Башар Асад.

Стотици от тези бойци са ситуирани на фронтовите линии в Африн, сподели Махмуд.

Асад обаче не е изпратил армията, което може да провокира по-голяма директна борба със сирийското държавно управление, в случай че Турция не отстъпи.

Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида съобщи, че сирийски държавни сили са влезнали в регион на Алепо, следен от СЗН.

Според свидетел държавни сили и чиновници от държавни институции са влезнали в кварталите Халак, Бани Заид и Бустан ал Баша.

СЗН отхвърлиха държавни сили или чиновници от държавни институции да са влезнали в следената от тях зона.

СЗН управляват от няколко години анклав в северната част на Алепо и се бият с антиправителствени размирен групи, които бяха изтласкани от града през декември 2016 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР