Кюфтетата са едно от най-любимите ни ястия. Те се приготвят

...
Кюфтетата са едно от най-любимите ни ястия. Те се приготвят
Коментари Харесай

Каква е тайната на сочните кюфтета

Кюфтетата са едно от най-любимите ни ястия. Те се подготвят от кайма, лук и точно подбрани подправки, които да им придадат още повече усет. Има си обаче известни специфики, когато става въпрос освен за вкусни, само че и сочни кюфтенца. Добре би било да сте осведомени с тях, в случай че желаете да изненадате всички вкъщи с поднесената храна в чиниите им.
Каква е тайната на сочните кюфтета?
• Кайма;
Най-вкусните пилешки кюфтенца, които сте приготвяли
Продукти: 3 бр. огромни пилешки гърди 2 яйца 70 гр. майонеза или гъста сметана 40 гр. брашно 150 гр. сирене връзка копър Опитате...
Прочети повече
Първото нещо, към което би трябвало да методите отговорно, е каймата, която се употребява при изработката на кюфтетата. Задължително е да употребявате примес от два типа месо. Най-добър краен резултат има, когато смесите 60 % свинска кайма с 40 % телешка. За предпочитане е да се добави и малко сланина, с цел да може най-после да я има тъкмо онази сочност, за която приказваме от самото начало.

• Подправки;

Подправките са второто нещо, което не трябва да подценяваме, когато подготвяме това ястие. Чубрицата е наложителна, приказваме ли за кюфтета. В допълнение може да сложите и магданоз, черен пипер, кимион и лук.

• Бира;
Най-вкусните кюфтенца, които в миналото сте приготвяли
Продукти: 3 връзки свеж магданоз Около 200 гр. сирене едно яйце 1 с. л. брашно две щипки индийско орехче Най-вкусните кюфтенца,...
Прочети повече
Бирата е онази магическа съставна част, която никога не трябва да пропускате, в случай че желаете с изключение на вкусни и сочни, кюфтетата да бъдат и пухкави. Когато овкусявате каймата с подправките, наложително я полейте и с малко количество бива. Оставете по този начин за известно време, с цел да може месото да поеме от ароматите и алкохолното пиво.

Ако не ви се намира бира на разположение, може да я замените с една лъжица кисело мляко и отново ще се получи тази сочност, която е доста значима за пържените или печените кюфтета.

• Хляб.

От край време бабите ни, до момента в който са месили каймата, са добавяли и по малко самун към нея. Сухата филия самун авансово се потапя във вода или прясно мляко. Сместа се оставя за към час в ледник. Хлябът способства за хомогенната примес и при пържене кюфтетата ще се запазят цели.

Следвайте тези насоки и сме сигурни, че ще съумеете да приготвите необикновено вкусни и сочни кюфтенца, които ще се трансфорат в обичани на цялото ви семейство.

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР