Кюфте за 1,28 лв. и френска селска торта за 3

...
Кюфте за 1,28 лв. и френска селска торта за 3
Коментари Харесай

Има ли инфлация в парламента? Синдикалист публикува обедното меню на депутатите

Кюфте за 1,28 лева . и френска селска торта за 3 лв. и 58 стотинки. Това е част от обедното меню в Народното събрание , публикувано от икономиста на КНСБ Любослав Костов.

Той разгласява в профила си във Facebook целия подбор на парламентарния стол , а цените наподобяват повече от налични. " Обикалям по Народното събрание през целия ден по всякакви срещи и се отбих в депутатския бюфет да хапна. Това е менюто през днешния ден. Май инфлация няма в тази постройка . Или най-малко не чувствам ", написа синдикалният специалист.

 

От приложеното меню излиза наяве още, че с упата топчета в Народното събрание е 1,44 лева . Депутатите хапват таратор против 1 лев и 37 ст. и свинска пържола с топено сирене и гъби за символичните 3,64 . Филийка самун коства 11 стотинки .

За десерт народните представители и чиновниците в Народно събрание с изключение на торта са могли да избират и мляко с ориз, което коства 0,77 лева

" Какво ще кажете на следващия ден всички да се нахраним тук ? ", предлага Любослав Костов.

" Може да наподобява смешно, само че депутатският стол демонстрира каква е действителната стойност на храната . Причината е, че там нямат право на надценка, столът е ведомствен и работи по индустриални цени. Вие си направете сметка какъв брой плащаме в заведения за хранене и детски столове ", гласи един от мненията под поста. " Сега разбирам за какво 710 лева МРЗ им се вижда задоволителна. Това са цени от пъпа на София въпреки всичко ", написа различен консуматор на обществената мрежа.

Над 5 хиляди е главната депутатска заплата сега. Председателят на Народно събрание се разписва против двойно повече - 10 хиляди лева Отделно народните представители получават и средства за работата си в парламентарните комисии
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР