Квартетът на Беларус спечели златния медал в щафетата 4х6 километра

...
Квартетът на Беларус спечели златния медал в щафетата 4х6 километра
Коментари Харесай

Беларус спечели лудата щафета в женския биатлон


Квартетът на Беларус завоюва златния орден в щафетата 4х6 километра в биатлона на Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг. Състезанието в центъра по биатлон Алпензия бе извънредно непредвидимо и изпълнено с обрати, частично поради тежките условия и снеговалежа.

Стрелбата на съвсем всички състезателки бе изпълнена с неточности, като единствено четири тима не влязоха в наказателни обиколки и три от тях стигнаха до медалите. Надежда Скардино, Ирина Крюко, Дзинара Алимбекава и Дария Домрачова имаха потребност от единствено девет спомагателни патрона при осемте си отивания до рубежа, и то разпределени поравно, като по този метод Домрачова нямаше проблем на финален пост да изведе тима от четвърта до първа позиция.

Благодарение на страховит финален пост на Хана Йоберг Швеция стигна до сребърния орден. Младата биатлонистка, която сътвори една от огромните сензации в ПьонгЧанг, печелейки купата в самостоятелната дисциплинираност, пое щафетата на 9-та позиция, само че с съвършена пукотевица и мощно тичане стигна до втората позиция. Бронзовият орден остана за биатлонистките на Франция, които приключиха с 14 неточности, само че без наказателни обиколки. Фаворитките за купата от Германия се показаха доста едва и трябваше да навъртят три наказателни обиколки, като двукратната шампионка от Игрите Лаура Далмайер съумя да изкачи отбора от 11-та до осмо място на финален пост.

Щафетата на България се показа мощно, като позволи единствено девет неточности в стрелбата, само че те доведоха до две наказателни обиколки и в последна сметка българките приключиха на 16-та позиция, на 2 минути и половина от победителките. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР