Квартали и ключови улици в община Бургас остават блокирани заради

...
Квартали и ключови улици в община Бургас остават блокирани заради
Коментари Харесай

Кметът Димитър Николов: Бургас става заложник на забавени и некачествени ВиК ремонти

Квартали и основни улици в община Бургас остават блокирани поради забавени действия по огромния проект за воден цикъл на града или некачествено възобновени сектори след ВиК поправки.

Този въпрос кметът Николов сложи на среща с новия изпълнителен шеф на държавното сдружение Цветан Мирчев, оповестиха от Общината. Той изрази недоволството на жителите от темпото, качеството на работа и възстановителните действия на ВиК в кварталите „ Долно Езерово “ и „ Лозово “, както и на улиците „ Фердинандова “, „ Индустриална “, „ Мария Луиза “, „ Шейново “ „ Сливница “ и други основни места.

Община Бургас продължава да прави наставления на ВиК сдружението и техните реализатори за некачествени поправки и възобновявания, и да им изпраща констатациите.

Забавянето на осъществяването на водния цикъл води до закъснение на по този начин предстоящите от жителите на Бургас поправки на пътната инфраструктура, а това води и до риска Община Бургас да загуби целеви средства от държавния бюджет, планувани за ремонт на улици след приключването на ВиК плановете.

Според условието на финансовото министерство тези средства би трябвало да бъдат изразходвани до края на тази календарна година. Кметът на Бургас съобщи, че управлението на ВиК е длъжно да осведоми жителите за периодите, да реагира на сигналите за некачествени поправки и некачествено възобновяване на настилките.

Той настоя пред новия шеф да се създадат срещи с хората, изразили неодобрение от дейностите на сдружението и неговите реализатори по водния цикъл, с цел да ги осведомят за ограниченията, които ще подхващат, периодите на работа на компаниите и графика на плановете.

На срещата Николов сложи и въпроси, свързани с неналичието на дейности на ВиК във връзка с решение на проблемите на село Димчево, както и огромното закъснение в построяването на тръбопровод в правата след КАТ.

„ Хората с право недоволстват. Крайно време е да приключите със започнатите планове по водния цикъл, тъй като не можем да предприемем дейности по благоустройство, а това слага под риск и търпението на жителите, и средствата, планувани за това “, повтори Николов.

Той съобщи, че ще продължава да препраща до ВиК всички подписки и тъжби на жителите, с гледище за предприемане на съответни дейности и отговори, които сдружението дължи на хората.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР