Квалификациите за Откритото първенство на Индия (Indian Open) по снукър

...
Квалификациите за Откритото първенство на Индия (Indian Open) по снукър
Коментари Харесай

Три изненади белязаха квалификациите за Indian Open

Квалификациите за Откритото състезание на Индия (Indian Open) по снукър се организираха на 1 и 2 август в зала “Гилд Хол” в Престън и служеха за пресявка на 128 състезатели, които да намерят място в главната скица. Самият шампионат ще се състои в град Вишакхапатнам сред 12 и 16 септември, като към този момент общият награден фонд не е оповестен публично, само че се знае, че първенецът ще получи чек за 50 хиляди паунда.

Най-голямата изненада в квалификациите бе обвързвана с мистериозното решение на Нийл Робъртсън да не се яви за своя мач против финландеца Робин Хул. По същото време Левичаря от Мелбърн разгласява фотография в обществената мрежа “Туитър” от снукър клуб и се похвали, че е потренирал с Джо Пери, който пък се класира за Indian Open без игра поради отсъствие на съперника му Хамза Акбар.

Друга изненада е загубата на 11-ия в международната класация Кайрън Уилсън с 2:4 от тайландеца Бунярит Кеатикун, който е международен първенец под 21-годишна възраст от 2015 година. Тайландецът обаче има единствено 37 мача при експертите, като триумфът над Уилсън е едвам 11-и в кариерата му и той няма даже 1/16-финал на сметката си в ранкинг шампионат. Кеатикун може да се похвали единствено с четвъртфинал на Световното състезание по снукър с 6 червени топки през 2015 година. Победата му е извънредно изненадваща и заради обстоятелството, че Уилсън показва отлична форма във Вроцлав, където победи на финала Али Картър и завоюва златния орден в Световните игри, провеждащи се под патронажа на Международния олимпийски комитет. Така Уилсън няма да може да отбрани извоюваните пари за международната класация от предишния сезон, където игра край в Indian Open и отстъпи с 2:5 на Антъни Макгил.

Донякъде е неочакван и фактът, че международният номер 18 Мартин Гулд не можа да мине квалификациите след 1:4 от иранеца Сохеил Вахеди, който обаче загатна за положителната си форма със спечелването на бронзов орден във въпросните Световни игри във Вроцлав.

На пръв взор " изненада " е и загубата на Али Картър с 2:4 от Кен Дохърти, само че международният първенец за 1997 година се намира в чудесна форма и напълно справедливо реализира най-голямата победа в кариерата си от 24 месеца насам.

Тийнейджърът Джаксън Пейдж не даде нито фрейм на опитния тайландец Тепчая Ун-Ну, а връстниците му от Китай Юлон Жу и Ян Бинтао отстраниха надлежно Кърт Дънам с 4:0 и Рис Кларк с 4:2. Джон Хигинс пък завоюва първия си формален мач за сезон 2017/18 - 4:1 над Дейвид Джон.

Всички резултати от квалификациите за Indian Open вижте тук!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР