Квалификантът Мартин Клижан спечели турнира на червени кортове от ATP

...
Квалификантът Мартин Клижан спечели турнира на червени кортове от ATP
Коментари Харесай

Квалификантът Мартин Клижан вдигна купата в Кицбюел

Квалификантът Мартин Клижан завоюва шампионата на червени кортове от ATP 250 в Кицбюел (Австрия). Постоянния участник на Sofia Open подвигна шеста купа измежду най-силните, откакто до момента няма изгубен край.

Съперник на словака беше различен тенисист, минал през пресявките Денис Истьомин (Узбекистан). Това е едвам вторият случай, когато в решителната среща излизат двама играли мачове за попадане в главната скица.

Клижан беше решителен и се наложи след 6-2, 6-2. Той осъществя и четирите появили се пред него въможности за пробив. Словакът стана четвъртият квалификант с купа през 2018 година след - Даниил Медведев (Русия) в Сидни, Мирза Башич (Босна и Херц.) в София, Роберто Карбайес Баена (Испания) в Кито и Николоз Басилашвили (Грузия) в Хамбург. Италианецът Марко Чекинато завоюва дебютната си купа в Будапеща като " лъки неудачник.

 Григор Димитров ще научи тази вечер първия си противник в Торонто
Григор Димитров ще научи тази вечер първия си противник в Торонто

Днес стартират срещите от канадския шампионат " Мастърс " 1000

Мартин мина през любимеца за купата в Кицбюел Доминик Тийм (Австрия). Той получи 89,435 евро и добави 250 точки в актива си за ранглистата на ATP. Истьомин загуби за трети път край от пет опита и се задоволи със 150 точки и 37,105 евро.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР