Квалификантът Иржи Весели (Чехия) поднесе голямата изненада на четвъртфиналите на

...
Квалификантът Иржи Весели (Чехия) поднесе голямата изненада на четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Чех би Джокович в Дубай, сърбинът сдаде първото място в тениса

Квалификантът Иржи Весели (Чехия) сервира огромната изненада на четвъртфиналите на шампионата по тенис в Дубай с награден фонд 2,95 милиона $, откакто отстрани петкратния първенец Новак Джокович (Сърбия) с 6:4, 7:6(4).

28-годишният левичар Весели, 123-и в международната класация сега, победи след съвсем два часа игра, а провалянето значи, че Джокович губи и първото място в международната класация и от понеделник той ще бъде изпреварен от руснака Даниил Медведев, който на 28 февруари ще стане 27-ият тенисист, достигнал до номер 1 в света.

Сърбинът е на върха на класацията за рекордните 361 седмици, а последната му серия, която завършва в неделя, е от 86 седмици.

"Страхотно е за тениса, че ще имаме нов номер 1. Новак е толкоз популярен първенец, бил е лидер в ранглистата в 361 седмици, само че тенисът се нуждае от ново лице на върха. Новата генерация настава и мисля, че това е отлично ", разяснява след дуела Весели.

34-годишният белградчанин взе участие в първото си съревнование от Тура на АТП за сезона, откакто пропусна Откритото състезание на Австралия след отказана виза поради КОВИД-19. Той беше надалеч от най-хубавите си дни и позволи много неточности. Весели започва дуела с пробив, който противникът му върна за 2:2, само че чехът още веднъж осъществя брейк в седмия гейм и задържа преимуществото си до края на първия сет.

Във втората част левичарят още веднъж проби за 4:3, а при 5:4 сервираше за успеха, само че не съумя. В последвалия тайбрек чехът направи основен мини-пробив за 5:4 точки, след което взе и двете си подавания, а с това и мача.

Така чехът, някогашен номер 35 в света, реализира втора победа в две срещи против Джокович и доближи до първи полуфинал в шампионата на АТП от началото на февруари 2020 година в Пуне (Индия), където завоюва втората купа в кариерата си.

"Чувството не необикновено. Не смятах, че имам късмет против Новак. Той е един от най-великите за всички времена. След последните ми 12 месеца тази победа е нещо необикновено. Много страсти бушуват в мен сега. Трудно е да се опише всичко. Просто това е извънредно ", сподели Весели.
"Новак има невероятни удари от дъното на корта. Той се движи прелестно. Срещу него би трябвало да се бориш за всяка точка. Мисля, че през днешния ден играх ужасно. Свърших си съвършено работата. Опитвах се да бъда нападателен и да съкратявам разиграванията. Новак имаше страхотна поддръжка от трибуните, само че аз обичам по0добни мачове против най-хубавите в света. Да играя пред цялостни трибуни постоянно е било моя фантазия ", добави той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР