Квадратният метър в София е поскъпнал с над 20% за

...
Квадратният метър в София е поскъпнал с над 20% за
Коментари Харесай

Експерт съветва: Купувайте възможно най-малкото жилище

Квадратният метър в София е поскъпнал с над 20% за година, сподели специалист в недвижимите парцели

" Не чакам да има спад в цените на парцелите, в противен случай чакам цените да продължат да нарастват най-малко с % на инфлацията. Това ще е наклонност за цялата друга година ", разгласи пред businessnovinite.bg Стоян Гочев от Remax City Mall. 

По думите му има спад в покупко-продажбите с парцели, изключително, в случай че гледаме данните за последното тримесечие. Нивата на покупко-продажбите като брой са доста по-ниски от тези през 2008 година, когато имаше по-малко парцели и по-високи лихви.

" Когато приказваме за пазаруване на парцел, би трябвало да имаме поради демографската конструкция. В момента тази конструкция в София сочи, че има повече млади фамилии или несемейни хора, които купуват или наемат парцел. Моят съвет е да се купува допустимо минимум жилище. Те имат по-висока ликвидност, по-лесно се подреждат, по-ниски разноски ", разяснява Гочев. 

По думите му, когато се продава парцел на зелено, цените сред дребните и огромните жилища не е огромна, само че на акт 16 има фрапантна разлика сред цена на дребен и огромен апартамент.

 

" Покачването на цените в София е към 20-25% на квадратен метър за година. Но има региони в които растежът е и по-голям ", сподели още специалистът.

" Заради рестриктивните мерки в строителството през последните няколко години в столичния квартал " Младост " се образува леко повишаване на цените, което доста наподобява на балон. Но в последно време нещата там се възстановяват като дори има леко задържане на цените по отношение на другите квартали. " Редута " е квартал, в който цените порастват, а около него има повишаване на парцелите в " Гео Милев " и " Хаджи Димитър ". Високи цени държат кварталите " Кръстова вада " и " Хладилника ", където цените са над 2000 евро на кв. метър ", сподели още Гочев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР