Кв. Столипиново е под зоркото наблюдение на РЗИ, общината и

...
Кв. Столипиново е под зоркото наблюдение на РЗИ, общината и
Коментари Харесай

Квартал Столипиново е под зорко наблюдение

Кв. " Столипиново " е под зоркото наблюдаване на РЗИ, общината и Министерство на вътрешните работи. В региона екипите са удвоени, не се разрешава работата на нито един обект, ивън позволените от здравния министър. " Ако ограниченията не бъдат спазвани и се прекрачват възбраните, всеки един регион, който основава напрежение, ще бъде подложен под цялостна карантина ". Това сподели пред Българска национална телевизия регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева.
Заради записаните 2 случая в Пловдив болница " Св. Мина " би трябвало да бъде приведена в подготвеност за работа в условия на доказани случаи на заболяването, съобщи кметът на града Здравко Димитров.
Актуална информация за разпространяването на ковид у нас
До края на месеца би трябвало да е подготвена и лабораторията на територията на града, където да се тестват евентуално инфектирани с ковид, защото най-близката лаборатория е в Стара Загора, което основава закъснение при потвърждаването на позитивни проби за Covid-19.
Кметът Здравко Димитров добави, че доброволци събират информация за възрастни хора, хранят се над 400 души по линия на обществения патронаж. При нужда на нуждаещи се доставят маски и дезинфектанти. Димитров прикани възрастните хора да излизат единствено при нужда.
Междувременно стана ясно, че Сопот е предложил възбрана за влизане и прекосяване през града на коли, които не са с пловдивска регистрация, по време на вечерния час в града. Това е наложило Каназирева да анулира ограниченията, които не дават отговор на тези на Националния щаб. Не може всеки без да пита да подхваща ограничения, сподели тя. По думите й в България има Национален щаб и Министерски съвет, които споделят какви ограничения да се подхващат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР