Курсът на американския долар в сряда отново демонстрира положителна динамика

...
Курсът на американския долар в сряда отново демонстрира положителна динамика
Коментари Харесай

Доларът отново надига глава

Курсът на американския $ в сряда още веднъж показва позитивна динамичност след седмици на изгубени позиции. Това се случва на фона на положителната икономическа статистика и в очакване на резултатите от юлското съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати.

Индексът на $, отразяващ цената му по отношение на 6-те съществени валути съперници, през днешния ден се повишава, въпреки и минимално. Досега през юли този индикатор спадна с 1,7%.

Потребителското доверие в Съединени американски щати през юли ненадейно се покачва - до свидетелствуване на показателя от 121,1 пункта. Това е рекордно равнище от март насам и второ по величина за последните 16 години.

Но, в случай че Фед не разгласи начало за стесняване на паричната си политика, за $ още веднъж ще стане комплицирано да задържи растежа си, разясняват анализатори.

Днес сутринта еврото поевтинява по отношение на " зелените пари " до $1,1635 от курс $1,1647 при закриване на предходната пазарна сесия.

Курсът на общата валута към японската спада до 130,16 йени спрямо 130,32 йени за евро ден по-рано.

Отношението $ - йена през днешния ден е устойчиво и се търгува по 111,88 йени за $, при курс 111,89 във вторник.

Евро тази година показва една от най-хубавите динамичности измежду главните валути. То нарастна до момента с 10 на 100 по отношение на $, до момента в който йената се повиши с 5 на 100, а паундът с 5,5 %, разяснява MarketWatch.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР