Курсът на агресивно намаляване на цените, поет от най-големия производител

...
Курсът на агресивно намаляване на цените, поет от най-големия производител
Коментари Харесай

Китайската BYD пусна на пазара електромобил за $9700 с пробег от 305 километра

Курсът на нападателно понижаване на цените, стихотворец от най-големия производител на електрически автомобили в света – китайската компания BYD се отнася освен за моделите в междинния и горния ценови диапазон, само че и за най-евтините.

По-специално, електрическият хечбек BYD Dolphin Mini in Honor Edition стартира да се предлага в Китай на цена от 9700 $, което е с 555 $ по-малко от цената при старта на продажбите му през април предходната година.

Екстериорът на този стилен електрически автомобил неслучайно прилича този на спортните коли на Lamborghini. Волфганг Егер – същият дизайнер, който преди този момент е работил по екстериора на италианските суперавтомобили е работил и по екстериора на китайския електрически автомобил. BYD Dolphin Mini Honor Edition се предлага в три разновидността. Той обаче ще бъде оборудван с един-единствен електромотор, който генерира 55 kW (почти 75 к.с.) мощ и 135 нм въртящ миг.

В двете си базови версии LFP тяговата батерията ще бъде лимитирана до 30,08 kWh. Производителят твърди, че това е задоволително за изминаване на разстояние от 305 километра по цикъла CLTC. Най-скъпата настройка на стойност 12 000 разполага с батерия с потенциал 38,88 kWh и предстоящ пробег от 405 километра. Тя може да предложи и порядъчен набор от електронни помощни средства за лидера и 6 въздушни възглавници вместо главните 4. Пробегът може да се добави на станция за бързо зареждане за 30 минути, при изискване че зарядът на тяговата батерия се възвърне от 30 до 80%.

Мултимедийната система с 10-инчов въртящ се екран и поддръжка на гласов интерфейс е включена във всички версии на електрическия автомобил. С помощта на смарт телефон с NFC притежателят на електрическия автомобил може да се откаже от потреблението на ключ, с цел да отключи автомобила и да го задвижи в мечтаната посока. През предходната година BYD съумя да продаде 280 217 бройки от Dolphin Mini. Забележително е, че даже в далечна Бразилия този автомобил се продава за рационалните 20 000 $. На някои пазари моделът се предлага под името Seagull.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР