Курортът Мальовица в Рила, който включва 5 влека, 4 писти

...
Курортът Мальовица в Рила, който включва 5 влека, 4 писти
Коментари Харесай

Ски комплексът на Мальовица, свързан с Ковачки, вече е "ризорт"

Курортът Мальовица в Рила, който включва 5 влека, 4 писти и 2 чайни, ще бъде напълно освежен за близо 3 млн. лв.. Инвестициите стартираха с модернизирането на влековете, които ще бъдат открити със снежно празненство в събота (8 февруари).

Това се оповестява в мейл до медиите, изпратен от пиар организация с адрес във Варна. От началото на зимния сезон обявяваният за ски ризорт Мальовица не оферираше условия за ски - пистата не беше обработена, оборудванията не работеха до първите дни на януари, отворени бяха единствено чайните и постройките, в които се дават шейни чартърен.

Те към този момент дават отговор на всички условия за сигурност, а през идните почивни дни ще работят изцяло гратис, се споделя в днешното известие. Посочва се, че в курорта към този момент е купена съвременна машина за утъпкване на сняг за 170 хиляди лева " В момента тече работата и по обновяването и модернизирането на хотела, който след ремонта ще дава надалеч по-добри условия на посетителите ", се споделя в прессъобщението.

Работещите в региона отговаряха на въпроси за какво ски пистата не е обработена и няма работещи уреди тъкмо по време на почивните дни към Коледа и Нова година и обясняваха, че има нов наемател, само че остарелият в гнева си поради прекратения контракт е взел елементи от оборудванията на потегляне, които по-късно били конфискувани от полицията.

Нов наемател

През ноември Българският туристически съюз е дал ски център " Мальовица " и хотела там на компания, обвързвана с предприемача Христо Ковачки, чартърен за идващите 10 години, заяви неотдавна " Капитал ". Това е станало на търг, извършен в границите на единствено една седмица, а предходният наемател е отхвърлен прибързано.

 Ски комплексът на Мальовица, обвързван с Ковачки, към този момент е
© Татяна Димитрова

Новият наемател е " Ви Ай Хънтинг ", която провежда ловджийски туризъм в дивечов сектор " Макьовци " в Странджа и няма опит в оперирането на ски уреди. Предишният е " Фулмекс България " на Валери Гигов и е имал контракт от октомври 2017 година за 5 години, като Гигов действително оперира ски зоната там от 12, само че преди този момент като подизпълнител, показва изданието.

От туристическия съюз разясняват пред вестника, че въобще не са били длъжни да провеждат търгове, тъй като не са държавно дружество и могат да вършат каквото си желаят. А прекратяването на контракта с предходния наемател изясняват с открити през лятото нередности по оборудванията. За тях обаче не са направени наставления, а непосредствено е бил преустановен договорът. Според предходния наемател Гигов обаче в средата на лятото никой не прави инспекции на влекове, а това става директно преди началото на ски сезона.

Съдружници във " Ви Ай Хънтинг " са Илиян Радославов, Веселин Симеонов и Александър Личев. Александър Личев е един от двамата представители в ОЗК " Застраховане ", което е с автентичен притежател Христо Ковачки. Вестникът напомня, че той беше и изпълнителен шеф в Общинска банка в ерата " Ковачки ". Според репортаж в " Би Ти Ви репортерите " от този януари компании, свързани с Ковачки, са притежатели на над 3400 дка гори сред курорта Мальовица и село Говедарци.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР