Куркума. Тази популярна в Индия подправка, от години вече не

...
Куркума. Тази популярна в Индия подправка, от години вече не
Коментари Харесай

Ето го и лека за над 600 болести и болежки

Куркума. Тази известна в Индия фалшификация, от години към този момент не звучи екзотично и у нас.

Наричат я още "индийски шафран ", поради наситения жълто-оранжев цвят, който е доста сходен на цвета, присъщ за най-скъпата фалшификация на света. Заради забавните си цвят, усет и аромат, куркумата придава на ястията екзотична нотка. Тя е с лют, топъл и горчив усет, а ароматът — лек и припомня на портокал и джинджифил.

Това растение обаче, не се употребява единствено в кухнята. Куркумата е дарена и с удивителни лечебни качества, а с помощта на наситения си цвят, от антични времена се употребява за багрило както в хранителната и текстилната промишленост, по този начин и за изработката на някои от обичайните индийски къни, с които дамите рисуват ръцете си.

Куркумата идва от Индонезия и южната част на Индия, където се употребява в продължение на повече от 5000 години. Арабските търговци донесли куркумата в Европа през 13-ти век, само че тя става известна в западната просвета едвам през последните години. До огромна степен известността ѝ се дължи на потвърдените и доказани от медицината и науката лечебни и лечебни нейни свойства.

 Всъщност куркумата е едно от най-сериозно проучваните растения, за които знаем през днешния ден. Хиляди са проучванията, които потвърждават на невярващите европейци лечебния резултат от куркумата. Смята се, че тя лекува или защищава от над 600 разнообразни заболявания като някои типове рак, алцхаймер, редица инфекциозни болести и други

В едно от най-дългите изследвания, свързани с източната фалшификация, траяло пет години, учените са разкрили, че тя има над 600 евентуални превантивни и лечебни приложения, както и че се отразява удобно на организма ни по над 170 косвени метода.

Вижте някои от изгодите на тази източна фалшификация и при какви болежки може да се употребява:


Куркумата укрепва имунната система. Куркумата спомага интензивно за положителната обмяна на веществата в организма. Куркумата има и доста мощно антивъзпалително деяние, с помощта на летливите масла, съдържащи се в нея по-конкретно на жълто-оранжевия пигмент в нея, наименуван куркумин. Куркумата може да лекува възпаления на стомашно-чревния тракт. Куркумата оказва помощ против ревматоиден артрит. Куркумата може да се употребява като естествено средство за лекуване и предварителна защита на кистична фиброза. Консумирането на куркума понижава риска от ракови болести. Благодарение на своето антиоксидантно деяние куркумата оказва помощ на клетките да се защитят от действието на свободните радикали. Куркумата, смесена с лук, може да помогне за предварителна защита на рак на дебелото черво В композиция с карфиола, куркумата оказва помощ за попречване на рак на простатата. Куркумата може да понижи доста рискът от левкемия при децата. Куркума се употребява и като средство за прочистването на организма от отрови, както и за филтриране на кръвта. Куркумата оказва помощ и при сърбеж. Куркумата усъвършенства функционалностите на черния дроб. Куркумата обезпечава отбрана на сърдечносъдовата система. Куркумата се употребява и като лек против диабет. Куркуминът управлява стойностите на кръвната захар, усъвършенства положението на дребните кръвоносни съдове и забавя прогресията на страданието. Куркумата е отлично средство против кожни проблеми, породени от паразити. Куркумата дейно понижава равнищата на холестерол. Куркумата обезпечава отбрана против заболяването на Алцхаймер. Куркумата оказва помощ и при анемия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР