Купата на Африканските нации през 2019 година стартира с очаквана,

...
Купата на Африканските нации през 2019 година стартира с очаквана,
Коментари Харесай

Фараоните дадоха старт на КАФ`2019, Трезеге - герой

Купата на Африканските народи през 2019 година започва с предстояща, само че и доста сложна победа в група А за домакина Египет. В столицата Кайро отборът на Хавиер Агире срещна огромни компликации с пречупването на посочения за новобранец Зимбабве. В последна сметка попадението на Махмуд Хасан, по-известен и като Трезеге, беше задоволително за победно начало с 1:0.

Страхотните изяви на зимбабвийския вратар Едморе Сибанда започнаха още от втората минута. Тогава Маруан Мосен изпрати доста рисков изстрел с глава право под гредата, с цел да види по какъв начин 35-годишния деец съумява да отрази.

Десет минути по-късно Абдала Саид откри пространство за изстрел навътре в наказателното поле. В изстрела му имаше прекомерно доста мощ, по тази причина и топката мина над гредата.

В 38-ата минута селекционерът на Египет Хавиер Агире несъмнено изтръпна, откакто може би най-опасният състезател на противника – Хама Билиат се озова на изумително чиста позиция за пукотевица в наказателното поле. Домакинските почитатели по трибуните на „ Кайро Интернешънъл Стейдиъм” въздъхнаха с облекчение, когато Мохамед Ел Шенави с удивителна реакция предотврати гола.

Попадението за Египет падна три минути по-късно. Трезеге се пребори за топката отляво по офанзивата в половината на противника, а Айман Ашраф го откри с прекрасен пас в наказателното поле. Там футболистът на Касъмпаша сподели хубави финтове и изпрати неспасяем шут в долния ляв ъгъл – 1:0.

След почивката качеството на играта спадна доста, а головите обстановки понижиха фрапантно. Един от извънредно редките шансове се откри в 67-ата минута пред звездата на Египет Мохамед Салах. Той получи отлична топка по земя и на скорост в наказателното поле. Играчът на Ливърпул опита да изненада Сибанда с шут в близкия низък ъгъл, но противникът беше квалифициран и за това.

Десет минути преди края обаче множеството конфликти на Сибанда с противникови играчи оказа своето въздействие и по този начин се стигна до вратарска промяна. Заместникът Съндей Чидзамбва показва превъзходен инстикт в 88-ата минута, когато Салах беше изтърван отдясно и от 7-8 метра стреля ниско по диагонала. Резервният пазач на Зимбабве първо парира шута, а след това бързо се изправи, с цел да затисне топката.

Финалните мигове на мача се разиграха в половината на Египет, чиято отбрана показва, че напълно не е безгрешна, когато е подложен под напън. Зимбабвийците обаче по този начин и не извлякоха максимума от няколкото обещаващи офанзиви и по този начин започнаха присъединяване си със загуба.

Във краткотрайното класиране Египет е водач с 3 точки, до момента в който Зимбабве към този момент е на дъното. Утре е дуелът сред другите два участника в групата – ДР Конго и Уганда.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР