Куоката винаги се усмихва, но колко жестоко...То е представител на

...
Куоката винаги се усмихва, но колко жестоко...То е представител на
Коментари Харесай

Зловещата тайна на най-щастливото животно в света - куоката

Куоката постоянно се усмихва, само че какъв брой грубо...То е представител на семейство Кенгурови, само че само по своя жанр. Двуотробно е, не се привързва към територията, която населява и живее на групи. Женските раждат един път годишно като бременността им трае месец. След това доносват дребните си в торбичка на корема за още шест месеца.

Куоката живее в Западна Австралия и по-точно на остров Ротнест. То е известно със своя другарски надъхан и любопитен темперамент до степен да бъде наречено „ най-щастливото животно на света “. Остров Ротнест се трансформира в туристическа атракция поради наличието на Куоката.

Куоката е малко животно, с дължина към 40-54 см и тегло от 2, 5 до 5 кг. Има сладостен и другарски външен тип, с огромни черни очи и къса зурла. Козината му е сиво-кафява с по-тъмни петна по гърба.

Една от най-отличителните характерности на куоката е нейното общително държание. Известно е, че се доближава към хората без боязън, постоянно с любознание, с цел да откри храна. Важно е обаче да запомните, че куоката е диво животно и не би трябвало да бъде хранена или третирана от хора.

Куоката е нощно животно и прекарва дневните си часове в отмора на сянка или измежду гъста растителност. Храни се най-вече с растения, само че може да се храни и с инсекти, семена и дребни животни. За страдание куоката е заплашен тип, заради унищожаването на естественото й местообитание, лова и съществуването на въведени хищни животни като лисици и диви котки. Полагат се старания за запазване на този тип, в това число основаване на предпазени паркове и резервати и поощряване на резистентен туризъм.

Каква е злокобната загадка на куоката?

 Куока

Това сладко животинче има и тъмна страна... когато е застрашена от див звяр, женската куока хвърля дребните, с цел да избягат необезпокоявани. Точно по този начин, просто по този начин! Този дребен австралийски гризач няма проблем да пожертва дребните си, с цел да се избави. Тя ги употребява, с цел да си завоюва време. Странна е природата!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР