Културата откроява достиженията на един народ и задава нивото на

...
Културата откроява достиженията на един народ и задава нивото на
Коментари Харесай

Радев: Културата откроява достиженията на един народ и задава нивото на амбиции на обществото

Културата откроява достиженията на един народ и задава равнището на упоритости на обществото. Това съобщи президентът Румен Радев по време на галавечер „ Хоризонти “, която събра на среща представители на бизнеса от цялата страна. Събитието се провежда от списание „ Мениджър “ и се организира под патронажа на президента.

Темата на форума бе „ Култура и развито общество “ и в него присъединяване взе и изтъкнатият испански мъдрец и драматург Хавиер Гома.

Пред гостите на събитието президентът акцентира, че културата има водещо значение за развиването на обществото. По думите на президента е невероятно да бъде реализиран действителен напредък, в случай че той има само материални измерители и няма блян към постигането на баланс сред технологиите и духовните достижения.

„ Културата може да бъде спойващ детайл за обществото “, уточни президентът и добави, че от самото общество зависи да не позволява опити за политизиране на неговата просвета или налагане на полезности, които да го разделят и отслабват. Той означи, че главният детайл на културата е езикът, а една дума – рецесия – се употребява все по постоянно в последно време. „ От която и да е рецесия се излиза с ясна посока и единство в обществото, което може да бъде мощно единствено в случай че почива върху споделени полезности “, сподели още президентът.

Президентът обърна внимание и на връзката сред просвета и бизнес. Той даде образци за това по какъв начин със свои присъщи национални митове страните промотират своята продукция и тя сполучливо се осъществя в други страни. Държавният глава акцентира, че е належащо и България да се стреми към това да употребява доста по-активно своята богата история и културни обичаи, с цел да реализира триумфи и да утвърждава позициите си в стопански проект.

„ България може да се гордее освен със славното си историческо минало, само че и с младите си гении през днешния ден “, посочи още президентът Румен Радев. По думите му са нужни все по-значителни вложения в хората, в тяхното обучение, просвета и висока подготовка. Държавният глава акцентира също, че най-големият капацитет на страната ни да притегля задгранични вложения е в надарените и образовани младежи.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР