Култовият шведски актьор Макс фон Сюдов почина на 90-годишна възраст,

...
Култовият шведски актьор Макс фон Сюдов почина на 90-годишна възраст,
Коментари Харесай

Почина култовият актьор Макс фон Сюдов

Култовият шведски артист Макс декор Сюдов умря на 90-годишна възраст, пишат международните медии.

Най-известната му роля е тази на Смъртта във кино лентата на Ингмар Бергман „ Седмият щемпел “ от 1957 година През годините е играл в редица филми, измежду които и „ Екзорсистът “ на Уилям Фрийдкин, както и „ Хана и нейните сестри “ на Уди Алън.

В последните години той се появи в „ Междузвездни войни: Силата се пробужда “ и в „ Игра на тронове “, където изигра ролята на митичната Триока гарга.

Сюдов е роден в богато шведско семейство и приключва Националното учебно заведение по драма преди да се запознае с Бергман през 1955 година Първоначално двамата си партнират най-вече в театрални продукции, само че бързо стават известни и в киното.

Фон Сюдов реализира интернационален триумф с помощта на „ Екзорсистът “. По-късно през 1984 година той работи с Дейвид Линч във кино лентата „ Дюн “.

Фон Сюдов продължава да работи до края на живота си. Благодарение на участията му в „ Междузвездни войни “, „ Игра на тронове “ и „ Семейство Симпсън “ той съумява да завоюва и уважението на по-младото потомство киномани.

Фон Сюдов е номиниран два пъти за премия „ Оскар “, в това число за основна мъжка роля във кино лентата „ Ужасно мощно и пъклен близо “ по книгата на писателя Джонатан Сафран Фоер.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР