Култовата съветска комедия от средата на седемдесетте години “Ирония на

...
Култовата съветска комедия от средата на седемдесетте години “Ирония на
Коментари Харесай

Поставят култовата комедия “Ирония на съдбата“ във видинския театър

Култовата руска комедия от средата на седемдесетте години “Ирония на ориста “ ще бъде сложена за първи път на театрална сцена у нас в залата на актуализирания трагичен спектакъл “Вида “ във Видин. Премиерата е довечера, а представлението ще се играе и в тетър “София “ в столицата.

Филмът " Ирония на ориста ", който беше излъчен за първи път по руската телевизия на 31 декември 1975 година, и до през днешния ден непроменяемо влиза в тв стратегиите на този празник. Романтичната история бе режисиран от корифея на съветската комедия Елдар Рязанов, основал не един и два шедьовъра на съветското кино, напомня шефът на видинската натрупа Дейвид Славчев, който е и измежду реализатор на една от функциите.

Режисьор на спектакъла е Надя Асенова, а сценографията и костюмите са на Кънчо Касабов. Музиката и текстът на песните за спектакъла са от композитора и текстописец Вида Пиронкова. Оркестрацията за симфоничен оркестър е на основния диригент на русенската опера и на операта в Стара Загора Димитър Косев. Изпълнението на музиката е на Симфониета Видин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР