Кулминцията на празненствата по повод 147 години от Априлското въстание

...
Кулминцията на празненствата по повод 147 години от Априлското въстание
Коментари Харесай

Кулминацията на честванията за 147 г. от Априлското въстание започва в Брацигово

Кулминцията на празненствата във връзка 147 години от Априлското въстание стартира в Брацигово. Тържественото издигане на знамената даде началото на множеството събития от програмата, която ще продължи през днешния ден и на следващия ден. Шествие мина през града до лобното място на Васил Петлешков, където в този миг се организира рецитал с поднасяне на венци и цветя.

Програмата ще продължи с разкриване на изложбата " Въглените още парят " в Градския исторически музей. А от 19:15 часа тази вечер при историческия Синджирли кладенец ще бъде показана възстановката " Обявяване на въстанието в Брацигово - 1876 ". От 20:00 часа на централния площад следва приемане на почетния часовой, а час по-късно - тържествена заря-проверка. Вечерта ще приключи с концерт на Гайдарска групировка - Смолян, с началник Тодор Михайлов.

В утрешния ден са планувани обзор на художествената самоинициатива и концерти на Дани Милев, Алекс Иванова, Йорданка Христова и Нелина.

Честванията са край на обичайните Пролетни културни празници, които започнаха на 8 април с фестивала " Лазарска броеница ". В идващите дни бе показана театралната режисура " Горката Франция " и бе извършен шахматният шампионат " Асеневци ". Празненствата за Априлското въстание започнаха на 21 април с факелно шествие от Синджирли кладенец до Централния площад.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР