Кулминацията на офанзивата, която Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) предприеха

...
Кулминацията на офанзивата, която Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) предприеха
Коментари Харесай

Аналитици с прогноза как ще се развива операцията в Курск

Кулминацията на офанзивата, която Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) започнаха в Курската област на Русия, към този момент е минала и военните на Киев стартират да се укрепват на заетите позиции, твърди аналитичната група Conflict Intelligence Team (CIT).

Експертите допускат, че изпратените там елементи на ВСУ ще могат да държат предмост плацдарм за " няколко седмици или повече “, според от това какви загуби е готово да понесе украинското командване и какви сили съветската войска е подготвена да се хвърли в боевете.

Военни анализатори правят оценка числеността на украинската формация, участваща в боевете в Курска област, на няколко хиляди души. Дължината на фронта там е към 50 километра.

В същото време CIT удостоверява, че в Донбас съветските военни съумяват да напреднат към разположения на Покровско направление град Торецк, само че се съмняват, че повода за това е прехвърлянето на украински сили в Курска област. Не са регистрирани опити на Русия да извърши огромно прекачване на сили от Донбас към Курск./ Фокус
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР