Румъния ще участва в изграждането на многонационални флотилии от дронове

...
Румъния ще участва в изграждането на многонационални флотилии от дронове
Коментари Харесай

Румъния се присъединява към изграждането на флота от дронове на НАТО

Румъния ще взе участие в построяването на многонационални флотилии от дронове за сухопътно наблюдаване на територията на НАТО. Това заяви Министерството на националната защита след присъединяване на министър Ангел Тилвар в срещата на министрите на защитата на страните-членки на алианса, заяви Romania journal.

Страната също ще бъде част от коридора за военна подвижност сред Румъния, България и Турция, с цел да се усъвършенства свързаността и потенциала за бързо реагиране в Черноморския район, показва още Министерството на защитата.

В първия ден от срещата в Брюксел министър Ангел Тилвар взе участие в сесия, отдадена на съдействието с държавите-партньори в Индо-тихоокеанския район, което е първо за министерска среща на НАТО.

Същевременно на отминалото съвещание на Съвета НАТО-Украйна, стрната още удостовери твърдата поддръжка за Украйна.

" Ангел Тилвар акцентира уговорката на нашата страна в поддръжка на Украйна, както посредством двустранни начинания, по този начин и посредством ефикасна съгласуваност на ниво НАТО и Европейски Съюз, с цел да се обезпечи взаимно допълнение на дейностите “, се показва в известието за печата.

В същия ден министър Тилвар подписа писмо за желание за съдействие при основаването на многонационални флотилии от отдалечено управляеми летателни системи (RPAS), като част от разширението на потенциала на НАТО за наземно наблюдаване (NISRF).

В рамките на срещата, Ангел Тилвар подписа и писмо за желание по отношение на основаването на кулоар за военна подвижност сред Румъния, България и Турция. Този кулоар е от значително значение за възстановяване на свързаността и потенциала за бързо реагиране в Черноморския район, декларират от MApN.

На 18 октомври министърът на националната защита на Румъния взе участие в сесията на НАТО, отдадена на възпирането и отбранителната позиция, където „ акцентира нуждата от бързо осъществяване на районните проекти за защита, изключително в подтекста на провокациите в Черноморския район.

Тилвар подписа и документа за присъединението на Румъния към самодейността за VIII паневропейски боен кулоар за подвижност, дружно с Албания, България, Италия и Северна Македония, за възстановяване на потенциала за бързо реагиране в района, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР