Китайският президент Си Дзинпин призова войниците да повишат готовността си

...
Китайският президент Си Дзинпин призова войниците да повишат готовността си
Коментари Харесай

Си Дзинпин призова войските си да повишат готовността си за война

Китайският президент Си Дзинпин прикани бойците да покачат готовността си за война, оповестиха държавни медии, единствено няколко дни откакто Пекин провежда огромни военни учения към Тайван, съобщи Агенция Франс Прес.

Според държавната телевизия CCTV Си е направил мненията си при посещаване на бригада от ракетните сили на Народноосвободителната войска на 17 октомври.

Той съобщи, че военните би трябвало „ всеобхватно да засилят образованието и подготовката за война, и да подсигуряват, че войските имат солидни бойни качества “, заяви малкия екран.

„ Войниците би трябвало да засилят стратегическото си въздържане и бойните си качества “, сподели държавният водач.

Китай, който твърди, че Тайван е част от неговата територия, през последните години ускори демонстрациите на мощ към самоуправляващия се остров.

На 14 октомври Пекин разположи изтребители, дронове, военни кораби и такива на бреговата защита, с цел да обкръжи Тайван - четвъртият кръг от огромни военни учения към демократичния остров за малко повече от 2 години.

Китайските комунистически водачи упорстват, че няма да изключат потреблението на мощ, с цел да слагат Тайван под контрола на Пекин.

Си сподели още, че китайските военни би трябвало „ уверено да пазят стратегическата сигурност и главните ползи на страната “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР