Куентин Тарантино не бърза с последния си, десети филм. Вместо

...
Куентин Тарантино не бърза с последния си, десети филм. Вместо
Коментари Харесай

Тарантино ще режисира сериал през 2023 г.

Куентин Тарантино не бърза с последния си, десети филм. Вместо това, явно има желание първо да се позанимава с телевизия. Режисьорът на " Криминале " и " Имало едно време... в Холивуд " разкри, че възнамерява през 2023 година да снима сериал от осем епизода.

Тарантино заяви новината в сряда по време на събитие в Ню Йорк, обвързвано с промотиране на новата му книга - Cinema Speculation. Не дава, обаче, никаква информация за това какъв ще бъде сюжетът на сериала, нито споделя повече елементи към самата продукция. Това няма да бъде първият допир на режисьора с дребния екран. Той е режисирал два епизода на сериала " От мястото на престъплението " (CSI: Crime Scene Investigation) във към този момент далечната 2005 година Десетилетие по-рано, през 1995 година, е режисирал и епизод на " Спешно поделение " (E.R.).

В началото на годината се появиха клюки и че води договаряния да седне на режисьорския стол за един или два епизода от идния сериал Justified: City Primeval. Става дума за продължение на сериала Justified, в което Тимъти Олифант още веднъж ще играе шерифа Рейлън Гивънс. Олифант беше част от актьорския състав на " Имало едно време... в Холивуд ". Потвърждение, че се е стигнало до договорка по този начин и не пристигна, тъй че може би режисьорът приказва за напълно друг план.

Тарантино преди е споделял, че има написани пет сюжета за половинчасови епизоди на сериал Bounty Law - уестърн историята, в която се снима Рик Далтън (героят на Леонардо Ди Каприо) в " Имало едно време... в Холивуд ". Допълвал е и че възнамерява да напише още три.

По време на събитието в Ню Йорк, на което оповестява новините за евентуалния си предстоящ сериал, Тарантино приказва и по други тематики. Казва, че е написал пиеса, преди да приключи " Имало едно време... в Холувуд ". Търсили са го и да напише нов вид на кино лентата " Шафт " от 2000 година, в който неговият постоянен сътрудник Самюел Джаксън беше в основната роля. Режисьорът и сценарист обаче е отказал предлагането.

Що се отнася до идващия му, десети филм, който по думите му ще бъде и финален, явно за подобен Тарантино ще смята единствено лента, която се е появила на киноекраните. В диалога, представен от IndieWire, той споделя мнението, че късият прозорец сред кинопремиерата на едно заглавие и появяването му в стрийминг платформите въздейства на триумфа му. Интересно е какво загатва режисьорът - че филм, основан непосредствено за стрийминг платформа, няма да се брои като неговото десето и финално произведение.

С други думи, може би малката врата за повече филми остава отворена. Спекулации за това какъв ще бъде последният му, десети филм има от няколко години - дали ще бъде " Убий Бил 3 ", спагети уестърн, хорър или даже неговата концепция за сюжет за " Стар Трек " (реален план, от който той след това се оттегли). Сега Тарантино споделя, че десетият му филм ще бъде с изцяло автентичен сюжет, т.е. няма да бъде продължение или акомодация.

Казва, че в един миг е обмислял да екранизира ноар романа Stick на Елмор Ленард (авторът на книгата, върху която е основан филмът " Джаки Браун " ), само че това не би бил неговият " магнум опус ". На въпроса кой комикс би приспособил, в случай че имаше избор, той споделя, че би имал интерес да направи филм по поредицата Sgt. Fury and His Howling Commandos на Marvel Comics. Става дума за история, в която младият Ник Фюри (във филмите на Marvel старата версия се играе от Самюел Джаксън) и неговите бойци вилнеят по време на Втората международна война.

Що се отнася до новата книга на Тарантино - Cinema Speculation, тя не е разказ, а сбирка от есета за киното и филмите, които са имали формираща роля за него като кинотворец. Той има договорка с издателството HarperCollins за още една книга.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР