Кучето, което живее вързано в необитаема къща, предизвика съчувствието на

...
Кучето, което живее вързано в необитаема къща, предизвика съчувствието на
Коментари Харесай

Добри новини! Освободиха вързаното куче в изоставена къща в Пазарджик

Кучето, което живее вързано в необитаема къща, провокира съчувствието на мнозина. Жители на Пазарджик разгласиха преди дни зов за помощ на изстрадалото животно. Те търсят вид, в който то да бъде освободено или осиновено от положителни хора. Оказва се, че тежката орис на четириногото напълно не е от в този момент. Запознати споделят, че женския питбул е изоставян и преди, само че на други места. За страдание за момента няма реакция от виновните институции, само храна, давана от съседи е съхранила Берта. Това принуждава група загрижени хора да обмислят разнообразни разновидности, само че за момента удрят на греда. Някои показаха опасения, в случай че се влезе в рамките на непознатия парцел, въпреки това да е с опит да се помогне на кучето.

В последна сметка през днешния ден в 16 часа има проведен събирателен пункт в Пазарджик. Доброволци смятаха се съберат, с цел да опитат да намерят положително и съответно решение за обстановката. Те се притесняват за здравето и живота на четириногото в хода на настъпващата зима и понижаването на температурите.

За голяма изненада, малко преди проведената среща, хора са съумели да освободят Берта. Тя краткотрайно е приютена.

„ Обадиха ми се да ми кажат, че някой е влязал и е пуснал Берта. Някой преди сбирката ни на следващия ден, инцидентно се случи да реши да пусне кучето след 5 години и то да избяга. Отидохме на място, прибрахме Берта, само че преценихме, че няма да бъде безвредно за нея, при положение, че някой от притежателите реши да се отърве от Берта, с цел да не понесе следствията си за нечовешко отношение към животното.

За благополучие Цеца Славчева която от години се случва да се грижи за кучето се отзова и я приюти за през нощта до на следващия ден в 16:00ч, с цел да бъдем сигурни, че кучето е в сигурност.

Споделям с вас щастието на Берта, когато ни видя, че влизаме да я вземем с каишката, “ написа Genoveva Pekanova.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР