Кучетата са предани. Те се грижат за стопанина си и

...
Кучетата са предани. Те се грижат за стопанина си и
Коментари Харесай

Как да зарадваш кучето си?

Кучетата са предани. Те се грижат за стопанина си и го обичат без капка нарцисизъм, като не желаят доста в подмяна. И кой не обича щастливо куче да тича из къщата и да размахва опашка!

Ето 8 метода по какъв начин да зарадвате кучето си!

1. Купете му нови играчки

Точно като децата, кучетата също обичат нови кучешки играчки. Така че в случай че нямате задоволително играчки за него, купете някои; А в случай че имате задоволително играчки, с цел да поддържате интереса на животното, крийте някои и вадете други понякога.

2. Изведете го на разходка

Кой не обича разходките?  Представете си по какъв начин се разхождате с обичания човек в прелестно време. Удивително, нали?  Е, за какво да не зарадвате и кучето си с разходки?  Точно както не бихте желали да се забивате вкъщи по през целия ден, и кучетата не харесват прекомерно дългото стоене у дома. Затова отделете малко време за кучето си, оставете го да се запознае с нови хора и домашни любимци.

3. Тренирайте го

Кучетата са фантастични възпитаници. Дори кучето ви да е задоволително огромно или към този момент не е толкоз чинно, можете елементарно да упражнявате. В края на краищата те са невероятни в схващането на нови трикове. Обучението е необикновен метод да прекарате време с кучето си и да създадете връзка. 

 Как да създадем кучето щастливо

4. Изкъпете го

Не всяко куче обича да се къпе, само че постоянните бани могат да му оказват помощ да се усеща свежо и да държи евентуални алергени надалеч. В взаимозависимост от породата на вашето куче, къпането му два пъти или три пъти месечно е съвършен период от време, с цел да накарате вашето куче да се сприятели с вода. 

5. Оставете го да се социализира

Кучетата са обществени животни. Срещите с нови хора и техните кучета могат да оказват помощ за повишение на социализацията на вашето куче. Задържането му единствено у дома може да докара до поведенчески проблеми. 

6. Хранете го със здравословни кучешки лакомства

Здравословната диета допуска крепко куче. Когато решавате с какво да храните кучето си, вземете поради възрастта и енергийното равнище на вашето куче, без да пропускате да поддържате здравословното тегло на домашния любим. Можете да помислите за храни като овесени ядки, зелен боб, фъстъчено масло или тиква, с цел да внесете смяна в рутинната храна на куче.

7. Водете го на ветеринар на постоянни шпации

 Водете кучето на ветеринар

Независимо какъв брой добре познавате кучето си, ветеринарят несъмнено го познава по-добре. С какво би трябвало да се храни, какъв брой би трябвало да тежи и имунизации, от които се нуждае вашето куче, с цел да се усеща добре. На всеки шест месеца е идеалното време да водите кучето си за постоянен обзор.

8. Не стресирайте себе си и кучето

Не се дръжте обезпокоително към него. Запазете успокоение и вдъхвайте доверие, бъдете някой, който бихте желали да бъде вашето куче.

Вече знаете по какъв начин да зарадвате кучето си? Ако към момента нямате подобен домакински любим, запознайте се тук с породите кучета. Научете повече за френски булдог, доберман, корги, мопс, пекинез и др.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР