Кучетата са наречени най-добрият приятел на човека заради своята привързаност

...
Кучетата са наречени най-добрият приятел на човека заради своята привързаност
Коментари Харесай

Кои породи кучета са с независим характер

Кучетата са наречени най-хубавият другар на индивида поради своята обвързаност към стопаните, словоохотливост и емоционалност. Всеки притежател на куче ще удостовери, че неговият домакински питомец непрестанно търси контакт с него, моли за вниманието му и се усеща благополучен, когато е заобиколен от хора, които са ангажирани прочувствено с него.

Има обаче и представители на кучешкото войнство, които са по-независими и независими. Ето някои от породите кучета с самостоятелен темперамент.

Чау чау

ДНК разбори са удостоверили, че породата чау чау е една от първите в монголските и китайските степи, които са еволюирали от вълк в първите представители на кучешките породи.

Макар че основават чувство на умерено и уравновесено животно, кучетата от тази порода са склонни към експанзия. Тя може да бъде ориентирана към себеподобните, тъй като имат мощен ловджийски инстинкт и са били употребявани като ловни.

Това, че наподобяват на плюшени мечета основава лъжливо усещане, те са твърди и нападателни като характер. Те са самостоятелни, смели и със мощна опозиция. Затова не се предлага да бъдат оставяни сами с деца.

Шар пей

 Кои породи кучета са с самостоятелен темперамент

Тази порода се отнася до китайско бойно куче, въпреки също мощно да припомня плюшена играчка. То е много нападателно животно и в случай че живее с други домашни любимци, може да сътвори проблеми на стопаните.

Тази порода избира компанията на хората пред тази на другите лаещи четириноги. Твърдоглавието и упоритостта са присъщи негови черти.

Трудно е шар пей да бъде ръководен от някой, който не счита за лидера на глутницата, от който само приема команди.

Пекинез

 Акита

Целта на основаването на породата пекинез е да бъде жител на дворците на императора. Оприличават мъничето на лъв, тъй като е съвсем толкоз храбро, колкото царят на животните.

Насадената неправилна визия е, че са мудна и мързелива порода, само че в реалност са дейни и доста атлетични. Отличават се със мощната си воля и забележителния си дебелоглав, независимостта си и любовта към стопанина. Непрекъснато охраняват дома, в който живеят, тъй като се усещат негови господари. Трудни са за дресировка, тъй като са доста самостоятелни кучета.

Акита ину

Това японско куче, носещо името на префектура Акита, е освен едно от най. античните породи кучета, само че и в челото на класацията по лоялност, мощ и горделивост. То е самонадеяно и без значение куче, има мощна воля и е враждебно към себеподобните си.

Това куче е именито с лоялността си, само че е мъчно за дресировка, тъй като е доста без значение и съмнително.

Джак ръсел териер

 Джак Ръсел териер

Тази порода се смята са същински синоним на думата непримиримост. Трудно е да се съжителства с тези симпатични на осанка кученца, в случай че липсва метод към четириногите и схващане на обстоятелството, че имат не по-малко комплицирана психика от индивида.

Миниатюрен пинчер

Наричат това малко кученце цар на играчките и това не е без причина. Обича да лае, да преследва всичко, което се движи. Трябва обаче да се пресичат в зародиш неприятните му привички, тъй като неговата изключителна самостоятелност може да стане сериозна спънка през вярната му социализация.

Вижте също и най-инатливите породи кучета!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР