Кучетата са много активни и игриви животни. Те обичат да

...
Кучетата са много активни и игриви животни. Те обичат да
Коментари Харесай

Какво издава за кучето ви начинът му на спане

Кучетата са доста дейни и игриви животни. Те обичат да се забавляват и да прекарват доста време в бягане и игри с други кучета или със стопаните си. Колкото и да ни е мъчно да повярваме, кучетата обичат и да спят. Най-често може да ги забележим полегнали, когато са още бебета на няколко месеца или в по-напреднала възраст, когато по-лесно се уморяват. По самата поза на спане можем да разберем и доста неща за кучето.

Спи в уютно легло за кучета. Със сигурност сте забелязвали, че преди да откри място, където да се скриете за през нощта, вашето куче се лута в близост и внезапно ляга там, където е решило да заспи. Или, когато то разхвърля „ спалното долни дрехи “, с цел да му бъде още по- комфортно, когато си легне. Според учени, които изследват държанието на животните, куче обикаля към обещано място, преди да заспи, с цел да маркира територията си. Друга доктрина е, че кучетата вършат това като метод за сканиране на околната среда, с цел да ревизират за закани преди лягане.

Заспиват свити на топка.  Експертите споделят, че това държание датира от времето, когато кучетата са живели на глутници в дивата природа. Тогава мястото за спане е било тясно и кучетата трябвало да се притиснат, с цел да се поберат. Това е и средство за прилепяне и поддържане на сигурността и топлината, защото тази форма на сън съхранява телесната топлота и защищава вътрешните им органи от хищници. Така че, до момента в който вашето куче знае, че е изцяло безвредно да спи в тази поза до леглото ви, то просто следва това, което му споделя неговото ДНК.

Активно спящи. Кучетата постоянно могат да бъдат доста дейни в съня си, да движат полузатворените си очи под клепачите си, да се потрепват и да въртят крайници. Но значи ли това, че сънуват?  Кучетата могат да бъдат много дейни по време на най-дълбоката си фаза на сън. Кучетата ритат краката си, издават звуци и хленчат по време на съня си. Забавно е да се спекулира какви биха могли да бъдат сънищата на кучетата от придвижванията, които вършат.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР