Кучетата са играли важна роля в обществения и личния живот

...
Кучетата са играли важна роля в обществения и личния живот
Коментари Харесай

Как Чарлз изхвърли общото им куче след Ди, а кои са другите любимци на кралското семейство

Кучетата са играли значима роля в публичния и персоналния живот на кралското семейство, написа www.mirror.co.uk.

Въпреки че всички знаят, че кралицата обожава корги и дорги, те не са единствената порода, която е живяла дружно с членовете на кралското семейство.

Любовта на фамилията към кучетата от дълго време се вижда от вековни портрети, на които кралските особи театралничат с четириногите си другари.

Английският крал Чарлз II въодушевява името на кралските шпаньоли, а кралското семейство оказва голямо въздействие върху света на кучетата през годините.

През 1933 година крал Джордж VI вкарва в кралския дом пембрукширско уелско корги, което провокира увлечението на кралицата по породата.

Кучето, преименувано на Duke от Dookie, става неразделна част от фамилията и даже взе участие в кралски фотосесии дружно с тогавашните принцеса Маргарет и принцеса Елизабет II.

Едва на 18-ия рожден ден на кралицата през 1944 година тя получава личното си корги Сюзън, което съумява да "отмъкне " по време на медения си месец с принц Филип три години по-късно.

Съобщава се, че принц Филип е "мразел " кучетата на кралицата, тъй като били "твърде радостни " - само че това не ѝ е попречило да изпълни Бъкингамския замък с тях.

Кралицата е имала към 30 коргита и дорги, като Монти, Уайлоу и Холи дебютират по малкия екран дружно с Нейно Величество и Даниел Крейг в скеч за Джеймс Бонд.

Нейните кучета се трансфораха и във фокус на личен анимационен филм, наименуван "Коргитата на кралицата ", в който озвучават Джак Уайтхол и Джули Уолтърс.

Анимационният филм показва живота на кучетата на кралицата и загатва "стаята на корги ", където кучетата спят в издигнати плетени кошове.

Кралица Елизабет II, която има заслуга за основаването на породата дорги, се грижи доста за кучето си и всеки ден го разхожда из двореца.

Известна е с това, че дава на кучетата си необикновени имена, измежду които Bisto Oxo, Whisky, Cider, Spick, Span, Bushy и Brush.

Нейно Величество има две коргита, едното от които се споделя Муик, едно дорги на име Кенди, а неотдавна посрещна и кокершпаньол, наименуван с любов Лизи.

Преди да се ожени за принцеса Даяна, принц Чарлз е имал жълт лабрадор на име Харви.

Твърди се обаче, че лабрадорът е провокирал разногласия сред двойката, а кралският биограф Пени Джунор твърди, че Чарлз в последна сметка е прибрал Харви в опит да "успокои обезверено нещастната Даяна ".

Кралската писателка Сали Бедел Смит счита, че кучето е било изоставено, тъй като е напомняло на Даяна за предходния живот на Чарлз.

В последна сметка Харви изживява остатъка от живота си с един от съветниците на Чарлз.

През 1986 година, когато принц Уилям е на четири години, а принц Хари - на две, фамилията се радва на компанията на Джак Ръсел.

Чарлз и Даяна се разделят през 1992 година и се развеждат четири години по-късно.

Малко преди преждевременната гибел на Даяна през 1997 година прислужникът ѝ разкрива, че принцесата е възнамерявала да си осинови златен лабрадор.

В Инстаграм камериерът Пол Бурел съобщи: "В детството си принцесата имаше доста домашни любимци и копнееше да има куче.

"През последното лято от живота ѝ планирахме да си купи златен лабрадор, само че това не се случи. "

Чарлз има няколко кучета от породата Джак Ръсел, а едно от тях, Тига, става известна звезда през 90-те години на предишния век, като постоянно е забелязвано на неофициални коледни картички да седи до Уилям и Хари.

Чарлз, който се ожени за Камила през април 2005 година, понастоящем има два Джак Ръселса - Блубел и Бет. И двамата са избавени от вкъщи за кучета и котки Battersea, където херцогинята на Корнуол е кралски патрон.

Снимка:

Getty Images)

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР