Кучетата разполагат с преимущества, които ние хората нямаме. На първо

...
Кучетата разполагат с преимущества, които ние хората нямаме. На първо
Коментари Харесай

Как се обучава куче-спасител?

Кучетата разполагат с прерогативи, които ние хората нямаме. На първо място това е невероятното им подушване, което им разрешава да преследват и откриват плячката си.

Повечето породи кучета, изключително тези, които се употребяват в полицията или в избавителните служби, са мощни и издръжливи и могат да развиват висока скорост. И най-много имат мощно развъртян слух, който ги води до това, което търсят.

Ето за какво кучетата са интелигентни животни, които се употребяват най-вече в избавителни задачи, както и при гонене или при търсене на избрани субстанции като опиати или бомби.

Най-добрите породи кучета-спасители за потребление при сходен жанр задания или задачи са Санбернар, Нюфаундленд, Голдън Ретривър, Немска овчарка и Хрътка.

Преди да стартира образованието на кучето-спасител, би трябвало първо да се реши в какви задачи тъкмо ще взе участие. Те биха могли да бъдат:

- Полицейски и военни мисии;

- Мисии по избавяне в резултат на естествени бедствия;

- Земетресения;

- Лавини;

- Срутени сгради;

- Удавяния.

 Кучешко учебно заведение

Най-лесният метод е да запишете кучето си в профилирано учебно заведение за кучета, където ще го упражняват по какъв начин тъкмо да прави съответната активност.

Там разпределят кучетата в групи съгласно уменията и задачите, в които ще вземат участие. Те могат да бъдат:

- Развитие на обонянието на кучето за търсене на хора в разнообразни мисии;

- Търсене по следи – тук може да бъде по мирис или по физически следи, оставени от човек или животно;

- Природни бедствия – тук кучетата още веднъж употребяват обонянието си, с цел да открива хора, затрупани под здания, в резултат на бомбени атентати или трусове, както и поради лавини;

- Откриване на човешки останки;

- Водни спасители.

За образованието на кучета-спасители е нужно доста време и самообладание. Затова множеството експерти предлагат дресировката на кучето да стартира още до момента в който то е напълно малко.

 Кучетата-спасители се образоват от дребни

Така доста по-лесно ще се управляват разнообразни аспекти на държанието му и ще способства за по-бързата и ефикасна социализация с екипа, с който би работило.

Има условия към кучетата, които ще бъдат подложени на подобен вид образование.

Те би трябвало да са интелигентни и в положително здраве, да са мощни и енергични. Тъй като образованието се организира под формата на игра, доста значимо е да обичат играта, изключително с топка.

Много експерти споделят, че породата не е толкоз значима, само че гореизброените са най-разпространени, когато става въпрос за избавителни задачи.

В взаимозависимост от задачата, за която е определено, кучето-спасител се разпределя в група и се образова по специфична система и от експерти в съответната област.

Ако желаете повече информация за това, може да потърсите такива служби и да говорите с тях, с цел да ви дадат детайлности.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР